Saeimas deputātu grupa nosoda miermīlīgo protestētāju arestēšanu Krievijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saeimas deputātu grupa Krievijas pilsoniskās sabiedrības atbalstam pauž stingru nosodījumu miermīlīgo protestētāju aizturēšanai un arestēšanai Krievijā, informēja parlamentāriešu grupas priekšsēdētājs Juris Viļums (LRA).

Deputātu grupas paziņojumā par demokrātisko vērtību aizstāvju tiesībām Krievijā, norādīts, ka pagājušajā nedēļā Krievijas varas iestādes agresīvi vērsās pret vairākiem simtiem miermīlīgo masu protesta akciju dalībniekiem, ieskaitot korupcijas apkarošanas sabiedriskās kustības līderi Alekseju Navaļniju, kas devās ielās, lai iebilstu pret augsto korupcijas līmeni valstī, tostarp pieprasot atbildes no premjerministra Dmitrija Medvedeva.

Parlamentārieši norāda, ka Krievijas valdošās varas iestādes ierobežo un apspiež sabiedrības demokrātiskās tiesības brīvi paust viedokli. Tāpēc Saeimas deputāta grupa stingri nosoda simtiem miermīlīgo protestētāju, tostarp viena no opozīcijas līderiem Navaļnija, cilvēktiesību aizstāvju, žurnālistu un nepilngadīgo personu aizturēšanu un arestēšanu visā Krievijā.

Latvijas politiķi arī pauž nožēlu par vispārējo demokrātisko vērtību un cilvēktiesību - tiesības uz brīvu runu, presi un biedrošanos - neievērošanu un noniecināšanu Krievijā, kā arī aicina nekavējoties atbrīvot visus aizturētos miermīlīgos protestētājus.

Kā ziņots, Krievijā vairākās pilsētās 26.martā notika protesti pret korupciju valdībā, un Maskavā policija par dalību nesankcionētā mītiņā aizturēja vismaz 700 cilvēku.

Ziņas par protesta akciju kopējo dalībnieku skaitu ir ļoti pretrunīgas.

Tika ziņots, ka neskaitot Maskavu un Sanktpēterburgu, kopumā Krievijas pilsētās svētdien ielās izgāja aptuveni 33 000 cilvēku, kamēr galvaspilsētā demonstrantu skaits tiek lēsts no 8000 līdz 30 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu