Vaškeviča-Vilkastes filmā Strīķei pārmet avārijas slēpšanu; viņa tos sauc par meliem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Korupcijā apsūdzētā Vladimira Vaškeviča aizstāvībai tapušajā Ināras Vilkastes filmā izskan apgalvojumi, ka bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece Juta Strīķe pirms 15 gadiem esot slēpusi kādas avārijas pēdas, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Strīķe pārmetumus sauc par rupjiem meliem, turklāt šo apgalvojumu autors, kurš apgalvo, ka KNAB darbinieku vietā uzņēmies vainu par avāriju, nav veicis nekādus soļus, lai pierādītu savu taisnību.

Filmā intervēts izbijis Latvijas komersants Mihails Ponomarenko. Viņš stāstījis, ka 2002.gadā esot slēptas pēdas avārijai, kuru izraisījuši it kā KNAB darbinieki. Notikušajā klāt esot bijusi arī Juta Strīķe. Ponomarenko filmā apgalvo, ka viņam saistībā ar avāriju izteikti draudi.

63 gadus vecais Ponomarenko 90.gadu vidū bijis viens no cūku fermas Ādažos līdzīpašniekiem un vadījis vai bijis dalībnieks vēl sešos uzņēmumos. Pašlaik visas viņa firmas likvidētas vai to saimnieciskā darbība apturēta.

Ponomarenko apgalvojis, ka viņam esot bijis jāuzņemas vaina par avāriju, kuru viņš nav izraisījis. Viņš saņēmis zvanu no laba paziņas, ka viņam nekavējoties jāierodas uz Tallinas šoseju pie Ādažiem, kur dzērumā kāds apgāzis automašīnu, bet, ceļu policistiem ierodoties, Ponomarenko devis dokumentus un teicis, ka auto nav savaldījis un no ceļa nobraucis viņš. Paziņa esot teicis, ka Ponomarenko esot jāglābj KNAB darbinieki, kuri iekūlušies nepatikšanās. Vēlāk viņš esot saņēmis draudus, ka būs nepatikšanas, ja notikušo atklās.

Pēc Ponomarenko stāstītā, viņam zvanījis un lūdzis izlīdzēt labs paziņa, tobrīd Drošības policijā strādājošais Jānis Boroviks. Tagadējais VID Finanšu policijas direktora vietnieks Jānis Boroviks apstiprinājis, ka Ponomarenko pazīst, bet noliedzis, ka būtu iesaistīts avārijā vai patiesā izraisītāja slēpšanā.

2002.gada pavasarī, kad, pēc Ponomarenko stāstītā, notika avārija, KNAB vēl knapi bija izveidots, turklāt Strīķe tajā nemaz vēl nestrādāja. Strīķe 2002.gadā vēl strādāja Drošības policijā, kur tolaik strādāja arī Boroviks.

Valsts policija informējusi, ka 2002.gada 13.maijā Ādažu pagastā, uz ceļa Rīga-Tallina, noticis ceļu satiksmes negadījums - uz jumta apgāzusies automašīna «Mazda». Kā pārkāpuma izdarītājs reģistrēts Ponomarenko. Pēc 9 dienām lieta izbeigta, jo tajā nav bijis administratīvā pārkāpuma sastāva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu