Bergmanis: Latvija militārās jomas attīstībā ir spērusi milzīgu soli uz priekšu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ievērojot izmaiņas pasaules ģeopolitikā, Latvijas apņemšanās uzlabot pašu bruņoto spēku attīstību, ir nesusi labus rezultātus, jo īstenojot vairākus projektus, ir sperti milzīgi soļi uz priekšu, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Pēc ministra domām pats būtiskākais sasniegums ir mehanizācijas projektu realizēšana, tādējādi Latvijas bruņotos spēkus apgādājot ar nepieciešamo bruņutehniku, kā arī ieviešot pretgaisa aizsardzības sistēmas.

«Šādu projektu realizēšana ļauj mūsu karavīriem apgūt iemaņas par militāro tehniku uz vietas, savukārt tas ļauj piedalīties starptautiskās militārās mācībās, kur jau iegūtās zināšanas var tikt papildinātas ar jaunām. Piemēram, nesen no tādām mācībām atgriezās 500 mūsu karavīru, kas pagaidām ir bijusi pati lielākā militārā pārstāvniecība no Latvijas,» stāstīja Bergmanis.

Tāpat uz jautājumu, kāpēc Latvijai būtu jādomā par aktīvu bruņoto spēku attīstību, ja būtisku militāru draudu neesot, Bergmanis atbildēja, ka mums un visai pasaulei ir jāmācās no Gruzijas un Krimas piemēriem, lai gan paralēli ir jādomā un jāpaveic viss iespējamais, lai izvairītos no saspīlējumiem.

«Mēs paši sapratām, ka Latvijai bruņotie spēki ir jāattīsta un dalība NATO uzliek par pienākumu domāt šādā virzienā. Tāpēc ne tikai Latvijai, bet arī pārējām NATO dalībvalstīm ir jādomā par budžeta palielināšanu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta,» sacīja Bergmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu