Nepilngadīga meitene cenšas iekļūt naktsklubā ar viltotu personas apliecību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Naktī no pagājušās piektdienas uz sestdienu Valsts policija no Vecrīgas naktskluba apsarga saņēma informāciju par meiteni, kura mēģinājusi iekļūt izklaides vietā, uzrādot personas apliecību ar acīmredzamām viltojuma pazīmēm.

Notikuma vietā ieradās Rīgas Centra iecirkņa policisti, kuri minēto meiteni aizturēja un nogādāja policijas iecirknī, kā arī atsavināja minēto dokumentu. Policisti noskaidroja, ka meitene dzimusi 2000. gadā, savukārt uz personas apliecības norādīts, ka viņa ir divus gadus vecāka, tātad pilngadīga.

Ekspertīzes laikā tiks noteikts, vai apliecība tiešām ir viltota, kādā veidā tas izdarīts un citi notikušā apstākļi. Taču jau tagad, apskatot dokumentu, redzams, ka, visticamāk, tikusi nokopēta tā apliecības puse, uz kuras redzams dzimšanas gads, pēc tam uz kopijas mainīts dzimšanas gads un tā uzlīmēta uz oriģinālās apliecības. Savukārt apliecības otra puse palikusi nemainīta.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas - par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, viltošanu, kā arī par viltota dokumenta izmantošanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šis nav vienīgais gadījums, kad jaunieši nonāk policijas redzeslokā par dokumentu viltošanu ar nodomu veikt darbības, kas pēc likuma ir atļautas tikai pilngadīgām personām. Jau ziņojām, ka šā gada janvārī tika aizturēts 16 gadus vecs jaunietis, kurš, lai iegādātos elektroniskās cigaretes šķidrumu, veikalā uzrādīja identifikācijas karti ar mainītu dzimšanas gadu. Toreiz veikala pārdevējs pamanīja izmaiņas dokumentā un ziņoja policijai. Valsts policija ir pabeigusi šīs krimināllietas izmeklēšanu, un tā ir nodota prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu