Latvijas un Krievijas robežsargi aptur vairāku Kongo un Nigērijas pilsoņu mēģinājumu nelegāli šķērsot robežu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts robežsardzes amatpersonas sadarbībā ar Krievijas Robežsardzes amatpersonām pārtrauca vairāku Āfrikas valstu piederīgo nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts «zaļai» robežai no Krievijas uz Latviju.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē, veicot kopējos operatīvās darbības pasākumus, Valsts robežsardzes amatpersonas par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu 22.februārī aizturēja divus Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņus un 3.martā divus Nigērijas pilsoņus un 2 Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņus.

Abos gadījumos par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu sākti kriminālprocesi.

Savukārt Krievijas Robežsardzes pārvaldes amatpersonas par minēto sešu personu nelikumīgas pārvietošanas organizēšanu aizturēja tās organizatoru.

Minētā starpvalstu operācija ļāva sākumstadijā novērst transnacionālu nelegālās imigrācijas kanāla izveidošanu un nepieļaut turpmāku Āfrikas valstu piederīgo mēģinājumus nelikumīgi šķērsot valsts robežu, papildināja robežsardzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu