Saeima skatīs KNAB priekšnieka izdienas pensijas regulējuma izmaiņas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās jaunu priekšlikumu par izmaiņām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka izdienas pensijas regulējumā.

Grozījumi KNAB amatpersonu izdienas pensiju likumā nosaka, ka KNAB priekšniekam ir tiesības uz izdienas pensiju, ja viņš ir sasniedzis 50 gadu vecumu un viņa izdienas stāžs ir ne mazāks par 20 gadiem, no kuriem ne mazāk kā pēdējie pieci gadi nostrādāti KNAB priekšnieka amatā.

2016.gada decembrī valdība atbalstīja grozījumus KNAB amatpersonu izdienas pensiju likumā, nosakot speciālo regulējumu attiecībā uz KNAB priekšnieka izdienas pensijas aprēķināšanu un piešķiršanu, lai samērotu ar citiem salīdzināmiem amatiem, piemēram, ģenerālprokuroru, attiecībā uz kuru Prokuratūras likumā noteikts atsevišķs regulējums.

Tāpat likuma grozījumos toreiz tika ietverts nosacījums, ka tiesības uz izdienas pensiju ir KNAB priekšniekam neatkarīgi no vecuma, ja izdienas stāžs ir 20 gadu, no kuriem ne mazāk kā trīs pēdējie gadi nostrādāti KNAB priekšnieka amatā.

Tomēr izmaiņas neapmierināja parlamenta deputātus un 9.martā Saeima no darba kārtības izslēdza minētos likuma grozījumus. Tas tika darīts pēc tam, kad Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti, paužot būtiskus iebildumus, noraidīja šo likumprojektu. Deputāti nolēma neskatīt šo likumprojektu līdz turpmākam komisijas lēmumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu