Par nolaidību tiesātā Medina, pēc Rasnača domām, strādā priekšzīmīgi un profesionāli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Bijušā Satiksmes ministrijas Jūrniecības departamenta direktora vietniece Laila Medina, kura savulaik tika tiesāta par nolaidību «SwemBalt» kuģa sagriešanas krimināllietā, bet tagad ieņem Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces amatu tiesību politikas jautājumos, strādājot priekšzīmīgi un profesionāli, uzskata tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība).

Rasnačs skaidroja, ka saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 7.panta pirmās daļas 5.punktu uz ierēdņa amatu var pretendēt persona, kura nav sodīta par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem vai ir reabilitēta vai kurai ir noņemta vai dzēsta sodāmība. Valsts civildienesta likuma 7.panta pirmās daļas 5.punktā paredzētā ierobežojuma mērķis ir nodrošināt to, ka valsts civildienestā tiktu ierobežotas iespējas strādāt personām, kas sodītas par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2003.gada 14.februāra spriedumu Medina, būdama Satiksmes ministrijas Jūrniecības departamenta direktora vietniece, noziegumu izdarīja aiz neuzmanības. Tas nozīmē, ka uz viņu nav attiecināms Valsts civildienesta likuma 7.panta pirmās daļas 5.punktā paredzētais ierobežojums. Ņemot vērā Krimināllikuma 63. pantu - par nesodītām personām atzīstamas personas, kurām iestājies likumā paredzētais notiesājošā sprieduma izpildīšanas noilgums.

Tieslietu ministra ieskatā, Medina savus amata pienākumus pilda priekšzīmīgi un profesionāli. Tieslietu ministrijā viņa strādā jau 12 gadus – šajā laikā ministriju ir vadījuši astoņi ministri no četriem dažādiem politiskajiem spēkiem.

Viņa ir saņēmusi augstu vērtējumu ikgadējos darba novērtējumos.

Īpaša atzinība viņai izteikta par ieguldījumu Latvijas iestāšanās procesā OECD – Ministru kabineta Atzinības raksts.

Savulaik ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā pirmās instances tiesas piespriestos sodus tiesājamajiem krimināllietā par Zviedrijas firmas «SwemBalt» kuģa sagriešanu.

Bijušajam Rīgas ostas pārvaldnieka vietniekam Andrim Dumpeniekam tiesa piesprieda naudas sodu 30 minimālo mēnešalgu apmērā, bijušajai Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta vadītājai Kristīnei Maļinovskai - 30 minimālo mēnešalgu apmērā, bijušajai Satiksmes ministrijas Jūrniecības departamenta direktora vietniecei, Juridiskās un starptautisko līgumu nodaļas vadītājai Lailei Medinai - 25 minimālo mēnešalgu apmērā.

Pirms Latvijas tiesas sprieduma Starptautiskā arbitrāžas tiesa Stokholmā nosprieda, ka Latvijai par labu «SwemBalt AB» jāmaksā vairāk nekā trīs miljoni ASV dolāru. Kopenhāgenas Jūras un komerctiesa pieņēma Latvijai negatīvu lēmumu, un zviedru firmai tika samaksāts 2,1 miljons latu.

Arbitrāža secināja, ka, pārdodot firmas kuģi izsolē un sagriežot to metāllūžņos, Latvija ir pārkāpusi savas saistības, kas izriet no abu valstu valdību līguma par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu