Latvijas amatpersonas izsaka līdzjūtību Stokholmā cietušajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteikuši līdzjūtību uzbrukumos Stokholmā cietušajiem.

(papildināta ar 3. rindkopu)

Sociālajā vietnē «Twitter» Rinkēvičs norāda, ka ir šokēts par teroristu uzbrukumu Stokholmā. «[Izsaku] pilnu solidaritāti un atbalstu mūsu Zviedrijas draugiem. Esiet stipri! Līdzjūtība visiem, [kurus uzbrukums] ietekmējis,» vēsta ministrs. Arī Valsts prezidents «Twitter» izteicis līdzjūtību cietušajiem.

Ārlietu ministrija kategoriski nosoda piektdien, 7. aprīlī, Stokholmā notikušo teroraktu. Ministrija izsaka visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Jau ziņots, ka Stokholmā piektdien kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriekusies kravas automašīna, nogalinot vismaz trīs cilvēkus.

Aculiecinieki stāsta, ka mediķi uz ielas sniedz palīdzību cietušajiem. Kāds no aculieciniekiem aģentūrai TT pavēstījis, ka redzējis arī iespējamos bojāgājušos, kas pilnībā pārklāti ar segām.

Saņemtas ziņas, ka dzirdēti arī šāvieni, taču tās pagaidām nav apstiprinātas.

Incidents noticis Karalienes ielā (Drottninggatan), kas ir viena no Zviedrijas galvaspilsētas galvenajām iepirkšanās vietām.

Policija trauksmes zvanu saņēmusi īsi pirms plkst.15 (pirms plkst.16 pēc Latvijas laika).

Mediji vēsta, ka automašīna pēc ietriekšanās veikalā esot aizdegusies un ka no notikuma vietas paceļoties biezi dūmi.

Policija ir norobežojusi notikuma vietu, bet gaisā riņķo helikopteri.

Policija jau paziņojusi, ka notikušais, domājams, ir terorakts, un aicinājusi cilvēkus izvairīties no uzturēšanās Stokholmas centrā Sergela laukuma apkārtnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu