Kučinskis: ZZS partijām jāapmainās ar viedokļiem, lai nebūtu noklusētu aizvainojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Nepieciešama viedokļu apmaiņu starp Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošajām partijām, jo nedrīkst būt neizrunātu jautājumu vai noklusētu aizvainojumu, šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

LZS vēlētāji ir ne tikai no zemkopības nozares, bet arī citu jomu pārstāvji, norādīja Kučinskis. Tas ir saprotami, jo ZZS ir uzņēmusies vadīt valdību, veikt reformas un visiem spēkiem veicināt valsts attīstību, sekojot Zemnieku savienības dibinātāju - Kārļa Ulmaņa, Zigfrīda Annas Meierovica un citu - pirms simts gadiem piemēram. To Ministru prezidents sacīja kontekstā ar LZS jeb Latviešu zemnieku savienības dibināšanu 1917.gadā.

Kučinskis pateicās LZS par izvēlēšanos politikā iet reformu veikšanas ceļu. Viņš norādīja, ja kādam pirms diviem gadiem tiktu teikts, ka Zemnieku savienība būs reformu partija, tad diez vai daudzi tam noticētu. Taču laiks rāda, ka zemnieki var iestāties par reformu veikšanu, lai gan politiskajā spēkā ir arī atšķirīgi viedokļi, pauda valdības vadītājs. «Runājiet, strīdieties, bet palieciet kopā, jo tas ir Latvijas Zemnieku savienības spēks - par to jūs daudzi jo daudzi apskauž,» norādīja premjerministrs.

«Par Latviju, nacionālu, daiļu un spēcīgu,» ar šādiem vārdiem savu uzstāšanos noslēdza politiķis. Kučinskis savā runā ieskicēja arī Latvijas tālāko virzību, tajā skaitā nodokļu reformas principus.

LZS kongresā šodien vēlēs partijas vadību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu