Prāta attīstības centrs «Domātprieks» aizvadījis aizraujošu dambretes turnīru Jaunajā Teikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8. aprīlī, Jaunajā Teikā pulcējās 58 jaunie dambretes spēlētāji dažādās vecuma grupās, lai sacenstos par godalgām un balvām no bērnu iecienītā rotaļlietu ražotāja «LEGO» un citiem sadarbības partneriem. Tas bija līdz šim lielākais prāta attīstības centra «Domātprieks» rīkotais turnīrs, kurā pozitīvi uzlādējošā gaisotnē tika noskaidroti labākie jaunie dambretisti.

Mūsdienīgā prāta attīstības centra «Domātprieks» sadarbībā ar Jauno Teiku rīkotajā 64 lauciņu dambretes turnīrā piedalījās kupls skaits jauno spēlētāju no dažādām vietām Latvijā — Rīgas, Valmieras, Liepupes, Dobeles un Bauskas. Prāta veiklībā sacentās meitenes un zēni jau no 5 līdz 10 gadu vecumam. U–8 vecuma grupā 37 dalībnieku konkurencē uzvaras laurus plūca Diāna Malofeja, 2. vietā Malvīne Misāne, 3. vietā Ruta Jansone. Zēnu konkurencē uzvarēja Laimiņš Mastiņš, 2. vietā Mariss Šnuka, 3. vietā Roberts Serpāns. U–10 vecuma grupā labāko rezultātu 21 spēlētāja vidū uzrādīja Adrians Padenskis, 2. vietā Everts Rūdolfs Lepsis, 3. vietā Mārtiņš Vērdiņš. Meitenēm uzvarēja Poļina Gerasimova, 2. vietā Keita Enija Platā, 3. vietā Anna Bērtulsone.

Laureāti tika apbalvoti ar uzvaras kausiem un medaļām, bet visi turnīra dalībnieki devās mājup ar diplomiem un piemiņas balvām. Par tām gādāja «Domātprieka» sadarbības partneris, attīstošo rotaļlietu ražotājs «LEGO» un viens no lielākajiem vairumtirdzniecības un loģistikas uzņēmumiem Latvijā — «Sanitex».

«Sadarbība ar Jauno Teiku ļāvusi mums ievest dambretes turnīrus mūsdienīgā vidē un pacelt to rīkošanu jaunā līmenī. Gaišas, labiekārtotas telpas, jauns inventārs, balvas un iespēja trenēties atzītu dambretes meistaru vadībā — tas motivē jauno paaudzi uzlūkot dambreti kā interesantu un vērtīgu nodarbošanos. Vecāki bērnu ārpusskolas nodarbībām bieži izvēlas sportu. Jāatceras, ka ne tikai bērna ķermenim ir nozīme, tikpat svarīgas ir arī intelektuālās un garīgās spējas. Dambrete efektīvi trenē spriestspēju, iemāca domāt ātri un vairākus gājienus uz priekšu, saprast cēloņus un sekas. Tās ir dzīvē visnoderīgākās prasmes,» stāsta prāta attīstības centra «Domātprieks» izpilddirektors un titulēts dambretists Roberts Misāns, kurš bija aizvadītā turnīra tiesnesis.

«Domātprieka» nākotnes plāni ir jau drīzumā Latvijā organizēt starptautiskos dambretes turnīrus jauniešiem, kuri pašlaik rīkoti netiek. Centrs aktīvi strādā, lai popularizētu un celtu prāta spēļu prestižu Latvijā, tā dodot savu pienesumu gudrākas sabiedrības veidošanai.

Prāta attīstības centrs «Domātprieks» dibināts 2017. gadā. Centrs piedāvā aizraujošus dambretes treniņus bērniem titulētu treneru vadībā, kā arī sniedz iespēju izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus un asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm. «Domātprieks» atrodas Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu