VL-TB/LNNK Rīgā plāno palielināt pašvaldības ieņēmumus, veicinot uzņēmējdarbības attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK), uzvarot pašvaldību vēlēšanās, galvaspilsētā veicinās uzņēmējdarbību, lai palielinātu pašvaldības ieņēmumus, preses konferencē sacīja VL-TB/LNNK Rīgas mēra amata kandidāte Baiba Broka.

«Rīgu mēs redzam kā latvisku kultūrtelpu, sociāli un fiziski drošu, ekoloģisku, pelnošu, radošu un pārtikušu pilsētu, kuras iedzīvotājiem nav vēlmes un nepieciešamības pamest dzimto vietu,» pauda Broka.

Viņa pastāstīja, ka VL-TB/LNNK partijas programma iedalīta piecās daļās - «Rīga visu pasaules latviešu galvaspilsēta!», «Stipra ģimene - pamats nācijas attīstībai», «Rīga - tiesiski un saimnieciski pārvaldīta pilsēta», «Pilsēta rīdziniekiem - sakārtota un zaļa» un «Viedā Rīga - radoša, inovatīva un investīcijām atvērta pilsēta».

Broka uzsvēra, ka VL-TB/LNNK plāno izskaust korupciju Rīgā un atjaunot Revīzijas komisiju. Pēc revīzijas un auditiem finanšu plūsmas un iepirkumi tiks padarīti caurredzamāki, savukārt sabiedrībai tiks sniegtas regulāras atskaites par finanšu izlietojumu. Partija paredzējusi Rīgas uzņēmumos ieviest labas korporatīvās pārvaldības principus un nodrošināt, ka Rīgas pašvaldības uzņēmumu pakalpojumi būs savlaicīgi un kvalitatīvi.

Broka pastāstīja, ka, partijai nonākot pie varas Rīgā, tā atbalstīs Latvijas zinātni un uzņēmējus, tādā veidā palielinot pašvaldības ienākumus. Tāpat tiks piesaistītas investīcijas un veicināta jaunu ārvalstu uzņēmēju ienākšana Rīgā. Sadarbībā ar Latvijas augstskolām Rīga tiktu veidota par Baltijas studentu, radošo inovāciju un jaunuzņēmumu centru.

«Pašreiz Rīga ir diezgan neaktīva, piemēram, sadarbojoties ar Latvijas zinātniekiem. Pašvaldībai jābaidās nevis no lieliem izdevumiem, bet no maziem ienākumiem. Tāpēc veicinot sadarbību ar zinātniekiem un uzņēmējiem, var vairot pašvaldības ieņēmumus un pēc tam tos pārdalīt citām jomām,» pauda Broka.

VL-TB/LNNK paredzējusi nodrošināt bērnudārzu pieejamību un izglītības iestādēs pāreju uz mācībām latviešu valodā. Savukārt domē paredzēts atjaunot Valsts valodas dienestu, lai pašvaldības iestādēs un uzņēmumos cienītu un zinātu latviešu valodu, akcentēja politiķe.

Broka uzsvēra, ka Rīga būs ģimenei ērta, droša un draudzīga pilsēta. Partija sargāšot tradicionālās ģimenes vērtības, balstoties uz latvisko dzīvesziņu un kristīgām vērtībām. Tāpat tikšot paaugstināts atalgojums bērnudārzu pedagogiem un personālam, kā arī atjaunota veselības apdrošināšana izglītības iestāžu darbiniekiem. Partija plāno palielināt finansējumu arī bērnu un jauniešu sporta skolām, kā arī popularizēt tautas sportu.

Galvaspilsētas centrā prioritāte tiks dota gājējiem, velobraucējiem un sabiedriskajam transportam, piebilda politiķe.

VL-TB/LNNK Rīgas nodaļas un Rīgas domes frakcijas vadītājs Dainis Locis pastāstīja, ka partijas programmas realizēšanai ir izveidota spēcīga komanda. Pirmkārt tajā ir cilvēki, kuri jau tagad darbojās Rīgas domē. Apmēram puse no visiem sarakstā esošajiem startējuši arī pagājušās vēlēšanās, lai saglabātu pēctecību. Tomēr ir piesaistīti arī jauni cilvēki.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsvēra, ka partija neeksperimentē nedz ar programmu, nedz ar kandidātiem. Partija nav identitātes meklējumos un skaidri zina savas vērtības.

Dzintars pauda, ka šajās vēlēšanās tiks izraudzīts ne vien galvaspilsētas vadītājs uz nākamajiem četriem gadiem, bet arī tas, kurš vedīs galvaspilsētu pretī Latvijas simtgadei. Viņš uzsvēra, ka šajās vēlēšanās piesakās negaidīti daudz partiju, kas kopumā radot lielu neskaidrību, haosu un sašķeltību. Tas esot izdevīgi pašreizējai Rīgas domes vadībai, tāpēc balsotāji nedrīkst eksperimentēt, uzskata partijas līderis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu