Gripas intensitāte Latvijā mazinās; pie ģimenes ārstiem reģistrēti tikai 24 gripas gadījumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā samazinājusies par 55,8%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati.

Iepriekšējā nedēļā 69 monitoringā iekļautajās ģimenes ārstu praksēs kopumā reģistrēti 24 gripas gadījumi, kamēr nedēļu iepriekš - 54 gadījumi.

Pagājušajā nedēļā desmit monitoringā iekļautajās teritorijās vēršanās ambulatorajās iestādēs gripas gadījumā samazinājusies piecās teritorijās, pārējās palielinājusies vai palikusi iepriekšējās nedēļas līmenī. Visaugstākā intensitāte bijusi Daugavpilī un Ventspilī.

Savukārt slimnīcā ar gripu pagājušajā nedēļā nogādāti 37 cilvēki, bet vēl 11 cilvēki hospitalizēti ar gripas izraisītu pneimoniju. Pagājušajā nedēļā slimnīcā nogādāto cilvēku skaits samazinājies par 42% gripas gadījumos, bet par vienu gadījumu samazinājies gripas pneimonijas gadījumos. Kopš sezonas sākuma saistībā ar gripas infekciju kopumā stacionēti 2442 pacienti.

Šajā gripas sezonā slimība prasījusi 37 cilvēku dzīvības - kopumā no gripas mirušas 18 sievietes un 19 vīrieši.

Jau ziņots, ka gripas epidēmijas sākumu SPKC izziņoja janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu