Maijā Latvijā mācīs, kā identificēt viltus ziņu portālus internetā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

13.maijā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs organizēs vienas dienas «hakatonu», kura mērķis būs rast praktiskus risinājumus, kā identificēt viltus ziņu portālus internetā, informēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā.

Hakatona mērķis ir kļūt par ideju tirgu jeb vietu, kur tehnoloģiju un mediju zinātāji meklē jaunus veidus, kā uzturēt un attīstīt tiešsaistes mediju uzticamību.

Viltus ziņu portāli, kas publicē «alternatīvos faktus», ir kļuvuši par problēmu, kas vienlīdz satrauc gan valdības, gan interneta uzņēmumus. «Google» un «Facebook» ir centušies ierobežot finanšu ieguvumus no šādu portālu uzturēšanas, ierobežojot reklamēšanās iespējas, teikts izcilības centra paziņojumā.

Izcilības centrā uzsver, - lai gan pastāv arī daudzi pilsoniskās sabiedrības projekti, neviens no tiem problēmu pilnībā nav atrisinājis. Ir nepieciešams gan veidot mediju pratības un kritiskās domāšanas projektus, gan investēt resursus tehnoloģiskos risinājumos, un arī Latvijā ir vairāki projekti, kuru mērķis ir informēt sabiedrību par viltus ziņām, tomēr pašlaik vēl nav meklēti tehnoloģiski risinājumi.

Hakatonā aicināti piedalīties programmētāji, statistiķi, grafiskie dizaineri un žurnālisti, bet pieteikšanās termiņš ir 24.aprīlis.

Ja kāds no izstrādātajiem projektiem piedāvās inovatīvu un īstenojamu risinājumu, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs atbalstīs tā īstenošanu, norāda izcilības centra pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu