Latvijā arvien mazāk cilvēku sevi uzskata par kristiešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arvien mazāk cilvēku Latvijā sevi uzskata par kristiešiem, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad martā veiktajā aptaujā noskaidrots, ka 41% respondentu tic Dievam un uzskata sevi par kristiešiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šis rādītājs krities par pieciem procentpunktiem, atkārtojot 2010.gada rezultātu. Vislielākais Dievam ticošo un sevi par kristiešiem uzskatošo cilvēku īpatsvars fiksēts 2012.gadā, kad sevi par tādiem dēvēja 53% iedzīvotāju.

Vēl 31% iedzīvotāju šogad norādīja, ka viņi tic Dievam, taču par kristiešiem sevi neuzskata. Šis rādītājs gada laikā audzis par trim procentpunktiem.

Savukārt vēl 17% respondentu Dievam netic. Dievam neticošo iedzīvotāju īpatsvars kopš 2009.gada nav būtiski mainījies, rezultātam svārstoties no 17% līdz 19%.

Taču šogad gandrīz divreiz pieaudzis to iedzīvotāju īpatsvars, kam grūti pateikt, vai viņi tic, vai tomēr netic Dievam - martā konkrētu atbildi nespēja sniegt 10% aptaujāto, savukārt pērn to nevarēja izdarīt 6% iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu