Jūrmalā izcēlies strīds par skautu un gaidu apsaimniekotu teritoriju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Jūrmalas dome vienpusēji lauzusi līgumu ar Latvijas skautu un gaidu organizāciju par teritorijas iznomāšanu pie Lielupes attekas Buļļuciemā, vēsta telekompānija LNT. Jūrmalas dome organizācijai pārmet nelegālu būvniecību, komerciālu darbību un to, ka 3.jūras skautu un gaidu vienība ar bērnu apmācību nemaz nenodarbojoties.

Organizācija teritoriju Tīklu ielā apsaimniekojusi pēdējos 20 gadus. Līgums, kas 1990.gadu beigās noslēgts uz 99 gadiem, lauzts, pamatojoties uz Būvvaldes atzinumu par nelegālu būvniecību.

«Mēs neesam ar mieru, ka skautu un gaidu aizsegā notiek kaut kāda uzņēmējdarbība un nelikumīga būvniecība,» norādīja Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš (ZZS).

Viņš arī vērsa uzmanību internetā pieejamajai informācijai par to, ka skautu apsaimniekotā osta piedāvā jahtu stāvvietas un izbraucienus ar jahtām par noteiktām cenām, kas ir uzņēmējdarbība.

Skautu un gaidu organizācija gan šos pārmetumus kategoriski noliedz un skaidro, ka apsūdzības par nelikumīgu būvniecību ir apmelojumi un dome līgumu lauž nepamatoti. Vairums pārmetumu attiecoties uz mantotām būvēm, vai arī šīs būves vispār neatrodas organizācijas izmantotajā teritorijā, tomēr būvvalde to neņemot vērā.

Pēc sarunām paaugstinātos toņos Jūrmalas domes pārstāvis solījis pārbaudīt Būvvaldes atzinumu patiesumu un to, kur pazuduši skautu un gaidu organizācijas sūtītie e-pasti un priekšlikumi, kas palikuši bez atbildēm, vēsta LNT.

Skautu un gaidu organizācijai tikmēr joprojām nav skaidrs, vai tā var veidot vasaras pasākumu plānu šajā teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu