Pareizticīgo metropolīts Aleksandrs Lieldienās vēl kliedēt neticību, šaubas un izmisumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas pareizticīgo metropolīts Aleksandrs Lieldienās vēl kliedēt neticību, šaubas un izmisumu.

Metropolīts ir pārliecināts, ka «Kristus augšāmcelšanās sasilda mūsu pasauli, kliedējot grēka un netaisnības miglu, apgaismojot katru dvēseli, dāvājot tai prieku un mīlestību».

Baznīca Lieldienas dēvē par «svētku svētkiem», uzsverot, ka «Lieldienas ir mūsu ticības svinības un apliecinājums, kristīgās cerības svētki, paša dārgākā, gaišākā un svētākā apstiprinājums».

Garīdznieks pauda, ka, «vienreiz atspīdējusi no Kristus dzīvībasdevēja kapa, augšāmcelšanās gaisma arī šodien apmirdz dvēseles tiem, kas tās atver Dievam, evaņģēliskajai mūžīgajai patiesībai».

«Cik drūmi jābūt cilvēka dvēselē, ja tās ir slēgta Kristum!» uzskata metropolīts, piebilstot, ka Kristus baznīca vēsta pasaulei par Kristu, par viņa labprātīgajām ciešanām cilvēku dzimuma labad, par viņa krustā sišanu un, visbeidzot, par viņa augšāmcelšanos no mirušajiem.

«Lai Kristus augšāmcelšanās gaisma vienmēr apspīd mūsu ceļu, izdzenājot «šīs pasaules» miglu, neticības, šaubu un izmisuma tumsu!» vēl metropolīts.

Pareizticīgo baznīcas galva uzsvēra, ka Kristus ir augšāmcēlies, līdz ar to nedrīkst ļaut tumsai valdīt mūsu sirdīs. «Nemaldīsimies tumsā!» mudināja metropolīts, uzsverot, ka Kristus augšāmcelšanās gaismā baznīca aicina aizmirst visus sarūgtinājumus un apvainojumus, samierināties ar tuvākajiem Kristus augšāmcelšanās dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu