Latvijā vismaz 22% iedzīvotāju dzīvo citā realitātē - tic ellei!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Baltijas valstu vidū Latvijā dzīvo visvairāk «kritiski domājošu» cilvēku - elles pastāvēšanai tic 22% iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati. Lietuvā 21%, bet Igaunijā vien 13%.

Pērn novembrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem jautāts, vai viņi tic tam, ka pastāv elle. 22% atbildējuši apstiprinoši, bet 37% norādījuši, ka elles pastāvēšanai netic. Savukārt 33% iedzīvotāju atzinuši, ka nevar sniegt konkrētu atbildi, bet vēl 8% par to neesot domājuši.

Pasaules valstu vidū Latvijas iedzīvotāju ticība elles pastāvēšanai nav liela. Piemēram, gandrīz ikviens iedzīvotājs Indonēzijā, Bangladešā, Ganā un Nigērijā tic tam, ka elle pastāv - tā šajās valstīs uzskata attiecīgi 99%, 98%, 97%, 97% un 95% respondentu.

No Eiropas valstīm lielākā ticība elles pastāvēšanai fiksēta Kosovā, kur elles eksistencei tic 85% iedzīvotāju. Kosovai seko māņticīgie poļi ar 56% iedzīvotāju, kas tic ellei. Polijai seko Kolumbija un ASV. Krievijā ellei tic 41% iedzīvotāju.

Baltijas valstu vidū Latvijā ticība ellei ir lielākā - Lietuvā ellei tic 21% iedzīvotāju, bet Igaunijā - vien 13%.

Vismazākā ticība elles eksistencei fiksēta Dānijā un Islandē, kur tam tic tikai 6% iedzīvotāju. Nedaudz lielāka ticība fiksēta Beļģijā un Zviedrijā (pa 9%), kā arī Čehijā (11%), Ķīnā (12%) un Vācijā (12%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu