«Saskaņas» prioritāte Rīgā - ielu remonti, «municipālās aptiekas», brīvpusdienas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» (GKR) pašvaldību vēlēšanu programmā par Rīgas pašvaldības budžeta prioritāti nākamajos četros gados izvirzīs galvaspilsētas ielu remontu un jaunu objektu būvniecību, prezentējot partiju programmu pašvaldības vēlēšanām pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs, «Saskaņas» līderis Nils Ušakovs.

«Šajās vēlēšanās mēs nesolām neko tādu, ko līdz šim ar darbiem nebūtu pierādījuši. Mēs apņēmīgi turpināsim visas agrāk iesāktās programmas. Papildus tam plānotas vēl piecas jaunas programmas, kas izstrādātas pēdējo gadu laikā un kuras tagad pašvaldība finansiāli var atļauties,» sacīja Ušakovs.

Viņš norādīja, ka ievēlēšanas gadījumā «Saskaņas» un GKR pašvaldības budžeta prioritāte nākamajos četros gados būs ielu remonti un jaunu objektu būvniecība, jo ielu stāvoklis Rīgā ir kļuvis par pelnītas kritikas avotu.

Partijas plāno ieviest brīvpusdienas visos pašvaldības un privātajos bērnudārzos un pēc tam arī vidusskolās. Tāpat pašvaldība plāno veidot municipālās aptiekas pie pašvaldības ārstniecības iestādēm - tajās medikamenti būšot iegādājami ar minimālu uzcenojumu.

Tāpat ir paredzēts realizēt namu pārvaldes reformu. Tās laikā dzīvokļu īpašnieki tiks mudināti aktīvi iesaistīties māju apsaimniekošanā, veidojot dzīvokļu īpašnieku biedrības. Ja ēkā būs izveidota dzīvokļu īpašnieku biedrība, pašvaldība mājai divus gadus piedāvās 90% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim, bet četrus gadus 50% atlaidi visiem remontdarbiem. Šis risinājums tiks piedāvāts gan pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» klientiem, gan citu apsaimniekotāju apkalpotajās mājās.

Pašvaldība arī plāno veikt bezmaksas autostāvvietu būvniecību gar visām lielajām ielām. Ušakovs norādīja, ka pagalmos pie daudzdzīvokļu mājām, kas tika projektētas un uzceltas pirms 30-40 gadiem, trūkst vietu, lai visi auto īpašnieki, netraucējot ne drošībai, ne saviem kaimiņiem, varētu atstāt savas automašīnas. Rīgas dome šopavasar ir sākusi programmu bezmaksas autostāvvietu izveidošanai vai būvniecībai gar galvenajām ielām.

Rīgas mērs aicināja atskatīties uz paveikto pēdējos astoņos gados, norādot, ka izglītības iestāžu remontos astoņos gados ir ieguldīti 250 miljoni eiro. Ap 25 miljoniem eiro pašvaldība ieguldījusi ārstniecības iestādē, 85 miljonus eiro kultūrā un vēl astoņus miljonus eiro policijā.

Rīgas domes vicemērs, partijas GKR priekšsēdētājs Andris Ameriks norādīja, ka «Saskaņas» un GKR spēks ir to dažādība, un līdzsvars ir rezultējies galvaspilsētas attīstībā.

«Katrus četrus gadus Rīgā parādās arvien jauni Lāčplēši, kuri ir gatavi cīnīties ar Melnajiem bruņiniekiem, kuri uzskata, ka ir tie paši galvenie un spējīgāki. Katrās vēlēšanās tādu ir daudz, tomēr ne vienmēr tas, kurš visskaļāk bļauj, ir vislabākais darītājs,» pauda Ameriks.

Viņš arī norādīja, ka sliktākais, kas varētu notikt Rīgai, ir citu partiju nonākšana pie varas.

Ušakovs pastāstīja, ka «Saskaņas» un GKR kopīgais saraksts un programma šodien ir iesniegti Centrālajā vēlēšanu komisijā. Sarakstā ar 1.numuru startēs Ušakovs, bet ar 2.numuru - Ameriks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu