Vienā mirklī dzīve apmet kūleni. Liesmas aprij pašu rokām celto māju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no aculiecinieka foto facebook.com

Lieldienu rītā Šteinbergu mazās meitiņas skaļi smējās un mājas pagalmā meklēja paslēptās olas. Viņu vecāki Līga un Juris ar mīlestību vēroja, kā mazās draiskojas. Tobrīd viņi vēl nezināja, ka pēc dažām stundām dzīve apmetīs kūleni – nodegs pašu rokām ilgus gadus celtā māja. Bukultos, Garkalnes novadā dzīvojošā septiņu cilvēku ģimene ir palikusi bez pajumtes.

Svētdien pēc svētku brokastīm Līga un Juris Šteinbergi kopā ar gadu un piecus gadus vecajām meitiņām izbrauca zaļumos, lai baudītu spirgto brīvdienu. Kad viņi atgriezās, viss bija kārtībā. Ap septiņiem vakarā Līga pamanīja dūmus, kas veļas no šķūnīša puses, un tūlīt zvanīja vīram, kura tobrīd nebija mājās. Kad Juris ieradās, liesmas jau pieņēmās spēkā. Mājās tobrīd bija arī Jura vecāki un brālis. Visi darīja, ko varēja, – iznesa no mājām mēbeles un apģērbu, tomēr, neraugoties uz ugunsdzēsēju pūliņiem, māja 170 kvadrātmetru platībā cieta tik pamatīgi, ka to, kas atlicis, ir jānojauc. Ugunsgrēku izdevās nodzēst tikai pusdivos naktī. Šobrīd Juris ar sievu un bērniem mitinās pie kaimiņiem, bet vecāki pie otra dēla. «Kāda vēl apdrošināšana! Ar mūsu algām…» iesaucas Juris. Māja nebija apdrošināta. Jura tēvs to savām rokām sāka celt pirms vairāk nekā 20 gadiem. Dēls māju pabeidza un uzlaboja, domājot par to, lai kuplajai ģimenei ir ērts un plašs miteklis. Pēc profesijas Juris ir celtnieks. «Cik varējām, tik darījām – cēlām priekš sevis,» saka ģimenes apgādnieks. Var teikt, ka

divu paaudžu ģimene ir zaudējusi visu, ko vairāku gadu desmitu laikā izdevies sarūpēt, liekot ķieģeli pie ķieģeļa.

Vecāki un Līga vēl nespēj atgūties no pārdzīvotā šoka, bet Juris ķēries pie darba. Kā varēja aizdegties šķūnis, Jurim nav ne jausmas. «Vienā mirklī viss var sagriezties otrādi. Neko nevar paredzēt uz priekšu.

Tikko svinējām Lieldienas, plānojām dzīvi, bet šodien es jaucu nost to, kas atlicis no mūsu mājas.

Nevienam nenovēlu ko tādu piedzīvot,» saka Juris. Viņš pats arī cels jaunu māju nodegušās vietā. Juris ir pateicīgs visiem, kas ir atsaukušies un palīdzējuši.

Ģimenei var palīdzēt, sazinoties ar Juri pa tālruni 27767535.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu