KNAB atkal zaudē tiesā - bijušajam darbiniekam par morālo kaitējumu € 2520 sods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rīgas apgabaltiesa nolēmusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) jāmaksā 2520 eiro liela morālā kaitējuma kompensācija bijušajam biroja Politikas plānošanas nodaļas galvenajam speciālistam izglītības jautājumos Uldim Budriķim.

No rīcībā esošā sprieduma izriet, ka tiesa Budriķa prasību apmierinājusi daļēji. Tiesa atzina toreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 2016.gada 26.februāra rīkojumu par Budriķa atbrīvošanu no amata par spēkā neesošu.

Tāpat tiesa nolēma piedzīvot no KNAB par labu Budriķim morālā kaitējuma kompensāciju 2520 eiro apmērā. KNAB arī valstij jāmaksā 402 eiro lielā valsts nodeva.

Spriedumu iesaistītās puses var desmit dienu laikā pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

Nu jau publiski zināms, ka Budriķis ir pievienojies savu bijušo KNAB kolēģu - Jutas Strīķes un Jura Juraša pārstāvētajai «Jaunajai konservatīvajai partijai». Partija viņu izvirzījusi par Liepājas mēra amata kandidātu.

Ar KNAB par Streļčenoka savulaik pieņemtajiem lēmumiem turpina tiesāties arī Strīķe, Jurašs un vēl citas bijušās KNAB amatpersonas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu