Apstiprinās fakti par bērnu sūtīšanu no Jelgavas bērnunama uz Latgali

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas bērnunamā mītošie bērni tiešām ir sūtīti prom uz citām iestādēm, arī uz Latgali, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšniece Ilona Kronberga.

Kronberga skaidroja, ka šajā iestādē oficiāli dzīvo 49 bērni, no kuriem desmit dzīvo dažādos internātos. Viņa minēja, ka viena no šādām skolām ir Adamovas speciālā internātpamatskola Rēzeknē, viena - Rīgā. «Bērni ir sūtīti arī projām uz Latgali, tādi fakti tiešām apstiprinās,» sacīja Kronberga.

Tomēr ir arī citas lietas, kas nenorit, kā vajag, piebilda Kronbrega. Viņa uzsvēra, ka patlaban ir ierosinātas trīs administratīvo pārkāpumu lietas. Ja Jelgavas bērnunamā tiks konstatētas krimināli sodāmas darbības, VBTAI vērsīsies policijā.

Inspekcijas direktore arī sacīja, ka nevar izslēgt līdzīgu faktu nākšanu gaismā arī par citiem bērnunamiem.

Viņa atzīmēja, ka inspekcija regulāri veic pārbaudes visās iestādēs, kurās uzturas bērni. Rezultāti ir ļoti dažādi, ir bijuši gadījumi, kad personas sauktas pie atbildības un nākuši klajā arī nelāgi fakti, viņa sacīja.

Kronberga uzsvēra, ka ne šodien vai pagājušajā nedēļā mēs uzzinājām, ka pastāv bērnunami un, ka tā nav bērnam īstā vieta. Risinājumam ir jābūt multifunkcionālam, viņa norādīja. Jāvērtē arī, kā šī sistēma tiek finansēta - vai tā funkcionē bērna interesēs.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu