Vakar atkal krietni pieaudzis kūlas ugunsgrēku skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Visticamāk, sausā un saulainā laika apstākļu ietekmē vakar Latvijā atkal manāmi pieaudzis reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits.

(Pievienota 3. un 4.rindkopa.)

Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija, ceturtdien Latvijā dzēsti 88 kūlas ugunsgrēki, kas ir par 55 vairāk nekā trešdien, par 70 vairāk nekā otrdien un par 64 vairāk nekā pirmdien, kad valstī bija brīvdiena.

Kūlas ugunsgrēkos diennakts laikā izdegusī platība pārsniedz 88 hektārus. Lielākie sausās zāles ugunsgrēki ceturtdien dzēsti Jēkabpils novadā, kur deguši 35 hektāri kūlas, Balvu novada Vīksnas pagastā, kur deguši 10 hektāri, un Jēkabpils novada Dunavas pagastā, kur liesmas plosījušās astoņos hektāros pērnās zāles.

Iespējams, tieši kūlas ugunsgrēku dēļ vakar nodegušas četras dārza mājas, pirts un neapsaimniekota ēka.

Ceturtdien Latvijā dzēsti kopumā 113 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks.

VUGD darbinieki aizvadītajā diennaktī veikuši arī 12 glābšanas darbus - četrus novados, trīs Rīgā, bet piecus - citās pilsētās, liecina operatīvā informācija.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēts 3461 ugunsgrēks, tostarp 1416 reizes degusi kūla. Dažādās ugunsnelaimēs dzīvību zaudējuši 29, bet cietis 151 cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu