Plīsušais ūdensvads Vilces skolai nodarījis vismaz € 2000 zaudējumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jelgavasnovads.lv

Vilces pamatskolai, plīstot ūdensvadam, nodarīti vismaz 2000 eiro zaudējumi, informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Izglītības iestādē jau bija ieradies eksperts no apdrošināšanas sabiedrības «Balta», lai izvērtētu nodarītos zaudējumus un salīdzinātu tos ar skolas provizoriski sastādīto tāmi, kura pašlaik ir 2000 eiro. Kaņepone gan skaidro, ka precīzu summu pašvaldība uzzinās tikai tad, kad apdrošināšanas firma zaudējuma aprēķinus būs saņēmusi arī no būvfirmas SIA «Uzars celtniecība», kas skolas atjaunošanas darbus veica pērnā gala nogalē.

«Postījumu sekas vizuāli nav pat pamanāmas, izplūdušais ūdens tika veiksmīgi atsūknēts, ventilācijas sistēma ir teicami visu žāvējusi. Sabojāti vien skolas izdales materiāli, kas bija sarūpēti skolas jubilejai maijā - tos nepieciešams pasūtīt drukai no jauna. Bet, vai jelkādu patiesu kaitējumu ūdens būs nodarījis pirmā stāva grīdas segumam, to skolas vadība varēs konstatēt tikai pēc laika,» norādīja Kaņepone.

Jau vēstīts, ka, plīstot ūdensvadam, par vairāk nekā miljonu eiro atjaunotajā Vilces skolā Lieldienu brīvdienās applūduši pirmā stāva gaiteņi, direktores kabinets, kā arī ēkas pagrabstāvs, aģentūru LETA informēja Kaņepone.

Ņemot vērā, ka skolas atjaunošanas darbi, kas izmaksāja vairāk nekā vienu miljonu eiro, noslēdzās tikai šogad un februārī noritēja telpu atklāšana, pašlaik norit pārrunas ar «Uzars celtniecība» pārstāvjiem par iespējamo nepieciešamo darbu veikšanu garantijas līguma ietvaros bojājumu novēršanai. Vislielākie zaudējumi nodarīti iestādes pirmā stāva grīdām, sienām un durvīm. Postā gājuši arī skolai svarīgi izdales materiāli, gatavojoties skolas jubilejai maijā. Ūdens no pirmā stāva notecējis arī līdz skolas pagrabstāvam.

Tāpat ziņots, ka vērienīgie būvniecības darbi Vilces muižas parkā, kas paredzēja sākumskolas ēkas fasādes un iekštelpu remontus, kā arī pamatskolas apkārtnes labiekārtošanas darbus, tika sākti pērnā gada vasarā. Izsludinātajā konkursā par tiesībām veikt remontdarbus uzvarēja «Uzars celtniecība», kas sākumskolas vienkāršotos atjaunošanas darbus veica par 739 880 eiro, savukārt pamatskolas teritorijas labiekārtošanu par 386 261 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu