Šogad uz valsts robežas atklāti 43 viltoti dokumenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts robežsardze šogad atklājusi 43 viltotus dokumentus, informēja Valsts robežsardzē.

Šogad nepilnu četru mēnešu laikā par viltotu dokumentu izmantošanu Valsts robežsardze ir aizturējusi 30 personas un atklājusi 22 viltotus ceļošanas dokumentus un 21 - transportlīdzekļa dokumentu.

Tieši puse aizturēto personu izmantoja viltotus ceļošanas dokumentus - dažādu Eiropas Savienības valstu pases, identifikācijas kartes, vīzas un uzturēšanās atļaujas. 90% aizturēto personu bija trešo valstu pilsoņi, kuri viltotos ceļošanas dokumentus izmantoja, lai nelikumīgi iekļūtu Šengenas zonas valstīs.

Nereti tiek viltoti arī transportlīdzekļu dokumenti - tā par viltotu transportlīdzekļa vadītāja apliecību, reģistrācijas apliecību, kā arī tehniskās apskates apliecību un sertifikātu izmantošanu šogad aizturēti septiņi Baltkrievijas, trīs Lietuvas, viens Krievijas, viens Ķīnas, viens Polijas, viens Vācijas un viens Uzbekistānas pilsonis.

Viltotu dokumentu izmantošana ir viens no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas veidiem un lai arī pērn salīdzinājumā ar 2015.gadu ir vērojams atklāto viltoto dokumentu skaita samazinājums, robežsargi ik dienu veic pienākumus, lai nepieļautu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu, kā arī lai pārtrauktu šo nelikumīgo nodarbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu