Tiekot ievēlēts LFF prezidenta amatā, Kozlovskis turpinās pildīt arī ministra pienākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sporta pedagoģijā izglītību ieguvušais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) plāno turpināt pildīt ministra pienākumus gadījumā, ja tiks ievēlēts par Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu, apliecināja pati amatpersona.

Kozlovskis 80.gados pabeidzis Murjāņu sporta internātskolas Dubultu filiāli, kur viņa specializācija bija airēšana. Tāpat viņš 90.gadu sākumā ieguva sporta pedagoga izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Kopš 2011.gada 25.oktobra viņš ir iekšlietu ministrs. Pirms tam strādājis par juristu, atbildējis par drošības pasākumu koordinēšanu NATO valstu un valdības vadītāju Rīgas sanāksmē un ieņēmis Drošības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieka amatu.

Kozlovskis ieguvis arī jurista izglītību, labi prot angļu un krievu valodu, tāpat viņam ir franču valodas pamatzināšanas.

Ministrs teica, ka sports ir viņa vaļasprieks un viņš šobrīd hobija līmenī spēlē futbolu, hokeju un basketbolu. Vienlaikus viņš atgādināja, ka vidusskolas un pirmā augstākā izglītība ir tieši saistīta ar sportu, līdz ar to sporta tematika viņam nav sveša.

Par kandidēšanu uz LFF prezidenta amatu viņu jau pirms ilgāka laika uzrunājuši atsevišķi pašreizējās federācijas valdes locekļi, savukārt izšķirošie faktori bijuši divi - nesen vizītē Gruzijā klātienē redzētais Latvijas izlases zaudējums Gruzijai un jezga ap Skonto stadionu.

Kozlovskis pēc 2018.gada rudenī paredzētajām parlamenta vēlēšanām vairs nepretendēs uz iekšlietu ministra amatu. Savukārt LFF prezidenta krēsls būs brīvs jau nākamā gada pavasarī, kad to pametīs ilggadējais LFF prezidents Guntis Indriksons. Kozlovskis norādīja, ka gadījumā, ja tiks ievēlēts LFF prezidenta amatā, viņš līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām turpinās ieņemt ministra amatu.

Uz LFF prezidenta amatu nolēmis kandidēt arī Latvijas futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs.

Par to, ka ministrs piekritis kandidēt uz federācijas prezidenta amatu, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu