No ZZS uz Rīgas domi kandidēs arī eksprezidents Andris Bērziņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta uz Rīgas domi kandidēs arī eksprezidents Andris Bērziņš, aģentūrai LETA apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Lēmums par Bērziņa kandidēšanu pieņemts abpusējās sarunās, kurās viņš pauda gatavību «nākt un strādāt», norādīja Brigmanis. Neviens nevar apšaubīt eksprezidenta erudīciju, kā arī zināšanas, lielo pieredzi un profesionālismu tautsaimniecības jomā un politisko procesu vadīšanā, uzsvēru ZZS līderis.

Bijušais Valsts prezidents vēlas palīdzēt, un tas ir ļoti labs signāls arī citiem agrāk aktīviem politiķiem pēc kāda laika piekrist jauniem izaicinājumiem, piebilda Brigmanis.

Arī pats Bērziņš skaidro, ka lēmumu kandidēt pieņēmis, jo vēlas dalīties ar savu iegūto pieredzi tautsaimniecībā, ekonomikā un politikā. «Kā bijušais Latvijas Valsts prezidents esmu gatavs ieguldīt visas savas zināšanas, lai Rīga būtu ne vien Baltijas valstu centrs ģeogrāfiski, bet arī raugoties no finanšu, kultūras un politikas rakursa. ZZS esmu izvēlējies, jo man vienmēr ir bijusi sapratne par šī politiskā spēka idejām un uzskatiem, proti, ka katram no mums ir jābūt saimniekam savā zemē. ZZS šobrīd ir vadošais spēks valdībā, un ar savu ieguldījumu palīdzēšu to attīstīt,» par Bērziņa pausto vēstīts rakstā ZZS mājaslapā.

Politiskais spēks šodien Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijā iesniedza deputātu kandidātu sarakstu un programmu 3.jūnijā gaidāmajām Rīgas pilsētas domes vēlēšanām.

«Esam pārliecināti par saviem panākumiem Rīgas domes vēlēšanās. ZZS piedāvā spēcīgu, pieredzējušu komandu, un mums ir saimniecisks redzējums, lai attīstītu Rīgu par mūsdienīgu Baltijas galvaspilsētu, kas ir draudzīga un ērta iedzīvotājiem, īpaši ģimenēm ar bērniem, un labvēlīga vide uzņēmējdarbības attīstībai. Esam gatavi strādāt rīdzinieku labā, lai veicinātu Rīgas domes un iedzīvotāju savstarpējo sapratni un sadarbību,» uzsver saraksta līderis, Saeimas deputāts Armands Krauze.

Rīgas domes vēlēšanās no ZZS saraksta, neskaitot Krauzi un Bērziņu kandidēs arī Edgars Tavars, Artūrs Graudiņš, Arvīds Ulme, Ivars Bārdiņš, Baiba Veisa, Māris Tralmaks, Henrijs Avots, Uldis Beite, Rūta Bendere, Mārtiņš Pļaviņš, Jānis Ieviņš, Silva Ozoliņa, Voldemārs Lūsis, Gvido Ivanovs, Aivars Straume, Jānis Zīvers, Jānis Stakens, Inga Gudēviča, Jānis Zablovskis, Inese Āboliņa, Krista Griķe, Nikolajs Zaičenko, Vairis Nartišs, Jānis Balodis, Elita Kalniņa, Raimonds Krūmiņš, Sandra Sidiki, Arturs Krivišs un Māris Andiņš.

Tāpat no politiskā spēka uz iekļūšanu galvaspilsētas domē pretendēs Felikss Otikovs, Jānis Teterovskis, Daina Vasiļevska, Sindija Bokāne, Jekaterīna Jeļiseikina, Kaspars Lagzdiņš, Juris Lakatiņš, Ingrīda Kļava, Alise Dambeniece, Gunta Brūmane, Andis Šmuksts, Arnis Kučiks, Imants Kalniņš, Toms Muižarājs, Rita Krinberga, Sergejs Buškovs, Juris Osmanis, Jeļena Malahova, Mārtiņš Rudus, Arnis Platacis, Andris Strazds, Ronalds Kalniņš, Uldis Janušs, Gatis Ģērmanis, Egīls Īverts, Alma Brinkmane, Ģirts Mazurs, Normunds Gailītis, Normunds Balčuns, Kārlis Ventaskrasts, Kārlis Boldiševics un Valentīns Jeremejevs.

ZZS programmā akcentētas vairākas prioritātes: ģimenes ar bērniem, radoša un kvalitatīva izglītība, ērta transporta sistēma, mājokļu un vides infrastruktūras attīstība, atbalsts uzņēmējdarbībai un zinātnei, jaunas darba vietas galvaspilsētā un nekustamā īpašuma nodokļa sloga mazināšana. ZZS uzskata, ka nepieciešams veikt izmaiņas Rīgas pārvaldībā, nodalot lēmējvaru no izpildvaras un nodrošinot caurskatāmu pašvaldības iestāžu darbību. Iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju iesaistīšana pašvaldības lēmumu pieņemšanā mazinās korupcijas riskus un nodrošinās Rīgas pārvaldi sabiedrības interesēs, pārliecināts politiskais spēks.

Bērziņš ZZS sarakstā kandidēs ar otro kārtas numuru.

2005.gada pašvaldību vēlēšanās Bērziņš kandidēja kā ZZS Rīgas mēra amata kandidāts, taču partija togad neiekļuva Rīgas domē. 2010.gadā viņš tika ievēlēts 10.Saeimā no ZZS saraksta.

2011.gadā Bērziņš tika ievēlēts par Valsts prezidentu.

ZZS Rīgas mēra kandidāts šogad jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanām ir Armands Krauze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu