No piedūmotās Pļavnieku ēkas daži centās izkļūt liftā. VUGD: tas ir bīstami!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Ugunsdzēsējiem nācās glābt sievieti, kura vakar piedūmotajā deviņstāvu mājā Rīgā, Salnas ielā, kad pagrabā dega automašīnas, centās pārvietoties ar liftu. Kopumā no ēkas tika evakuēti 300 cilvēki. Notikušā aculiecinieks TVNET apliecināja, ka bija tādi, kas mēģināja evakuēties liftos. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atgādina, ka ugunsgrēka gadījumā nekādā gadījumā nedrīkst kāpt liftā – tas ir bīstami!

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka izveidojies stiprs piedūmojums. Mājas pagrabā 25 kvadrātmetru platībā dega trīs vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu sievieti no lifta un vēl četrus cilvēkus ar glābšanas masku palīdzību no dzīvojamās mājas. Līdztekus no piedūmotās ēkas tika evakuēti apmēram 300 cilvēku. Pulksten 7.43 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās lokalizēt paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku. «Ugunsgrēka vai evakuācijas izziņošanas gadījumā vienmēr jāizmanto tikai kāpnes. Nekādā gadījumā nedrīkst izmantot liftu.

Lifts var apstāties stāvā, kurā izcēlies ugunsgrēks.

Lifta šahta var būt stipri piedūmota,» uzsver VUGD pārstāve Inta Šaboha. «Nekavējieties kāpņu telpās un gaiteņos, domājot, ko darīt. Pametiet māju pēc iespējas ātrāk. Centieties izvairīties no gaiteņiem, kas ved strupceļā,» norāda speciāliste. Ja ugunsgrēks izcēlies tirdzniecības centrā, kinoteātrī vai diskotēkā, neradot paniku, jādodas uz evakuācijas izeju. Vienmēr jāievēro objekta apsardzes darbinieku un personāla dotie norādījumi. Stipra sadūmojuma gadījumā uz izeju jāpārvietojas gar sienām, iespējami tuvāk grīdai. «Ja negadījuma vietas tuvumā atrodas jūsu automašīna, pēc iespējas ātri to aizbrauciet, atbrīvojot vietu operatīvajam transportam,» teikts VUGD interneta mājas lapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu