Prātiņ, nāc mājās: Dzīvei pēc nāves tic 38% iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Dzīvei pēc nāves tic 38% Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Pērn novembrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika vaicāts, vai viņi tic dzīvei pēc nāves, un 38% respondentu atbildēja apstiprinoši. Pretēju viedokli pauda 26% iedzīvotāju, savukārt gandrīz trešdaļa jeb 31% iedzīvotāju nespēja sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu. Vēl 5% respondentu atzina, ka par pēcnāves dzīvi nav domājuši.

Salīdzinot ar citām valstīm, Latvijas iedzīvotāju ticība pēcnāves dzīvei ir zemāka nekā daudzās citās valstīs. Piemēram, Bangladešā, Pakistānā, Ganā, Papua-Jaungvinejā, kā arī Indonēzijā dzīvei pēc nāves tic gandrīz visi iedzīvotāji - šādu pārliecību pārstāvošu iedzīvotāju īpatsvars šajās valstīs attiecīgi ir 99%, 97%, 97%, 96% un 94%.

Pēcnāves dzīvei visbiežāk Eiropas valstu vidū tic Kosovas iedzīvotāji - tur šādu pārliecību pauž 70% aptaujāto. Nedaudz mazāk jeb 62% respondentu dzīvei pēc nāves tic Polijā, bet ASV tam tic 61% iedzīvotāju.

Tikai nedaudz augstāks ticības līmenis pēcnāves dzīvei nekā Latvijā ir Krievijā, Albānijā un Islandē (40%), kā arī Spānijā (39%).

Baltijas valstu vidū Latvijai ticības līmenis pēcnāves dzīvei ir augstākais. Latvijai seko Lietuva ar 35%, bet Igaunijā dzīvei pēc nāves tic 28% iedzīvotāju, kas ir sestais zemākais ticības pēcnāves dzīvei rādītājs.

Viszemākā ticība pēcnāves dzīvei ir Ķīnā - tur dzīvei pēc nāves tic vien 11% iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu