Spēkā pieņemoties vējam, daudzviet traucēta elektroapgāde

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Stiprā vēja dēļ sestdienas pievakarē elektroapgāde traucēta aptuveni 1900 AS «Sadales tīkls» klientiem, informēja uzņēmuma komunikācijas speciālists Artūrs Zālītis. Kā liecina «Sadales tīkla» apkopotā operatīvā informācija, visvairāk avārijas atslēgumu elektrotīklos ir Vidzemē un Latgalē, bet vismazāk - Kurzemē.

«Sadales tīkla» operatīvie darbinieki aktīvi strādā, lai novērstu vēja brāzmu radītos elektrotīkla bojājumus.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzušos koku vai pārrautus vadus - iedzīvotāji tiek aicināti netuvoties notikuma vietai, bet zvanīt uz bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404 un informēt par radušos situāciju.

Kā ziņots, sestdien pēc plkst.12 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Alūksnes novērojumu stacijā, kā arī uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» meteostacijā starp Ludzu un Zilupi reģistrētas vēja brāzmas līdz pat 20 metriem sekundē.

Stipro vēju, kas skāris Latviju un kaimiņvalstis, izraisījis ciklons, kas no Somijas un Baltijas pārvietojas uz Krieviju, tomēr visstiprākās vēja brāzmas saistītas ar gubu mākoņiem. Tie daudzviet nes īslaicīgus nokrišņus - gan lietu, gan sniegu, gan krusai līdzīgus nokrišņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu