Novērsta lielākā daļa stiprā vēja radīto elektroapgādes traucējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šovakar ir izdevies novērst lielāko daļu no stiprā vēja radītajiem elektroapgādes traucējumiem, informēja AS «Sadales tīkls» komunikācijas speciālists Artūrs Zālītis. Kā liecina operatīvā informācija «Sadales tīkla» mājaslapā, ap plkst.20.15 elektrotīklos visā valstī bija fiksēti 34 avārijas atslēgumi, visvairāk - Latgalē.

Vēl pāris stundas iepriekš avārijas atslēgumu skaits bija starp 100 un 200, un tobrīd bez elektrība bija palikuši ap 1900 «Sadales tīkla» klientu.

Kā ziņots, sestdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijas austrumu un centrālajā daļā, arī Rīgā, rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 19-20 metru sekundē, nodarot nelielus postījumus elektroapgādes līnijām.

Kā liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām, šādas brāzmas tika novērotas Rīgā, Jelgavā, Cēsu un Ludzas pusē, arī Alūksnes un Vidzemes augstienē. Citās novērojumu stacijās tika reģistrētas brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu