Miris bijušais Saeimas deputāts Oskars Grīgs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

21.aprīlī mūžībā aizgājis vairāku Saeimas sasaukumu deputāts Oskars Grīgs, apliecināja Tukuma novada pašvaldībā.

(Papildināta 1. un 2.rindkopa.)

1943.gada 20.janvārī dzimušais Grīgs tiks izvadīts 27.aprīlī plkst.13 no apbedīšanas biroja «Tāle» uz Irlavas pagasta Tiļļu kapiem.

Grīgs dzīvojis Tukuma novada Tumes pagastā, «Firmas.lv» informācija liecina, ka viņam piederēja zemnieku saimniecība «Atmiņas».

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Grīgs bija 5., 6. un 7.Saeimas deputāts, pārstāvot dažādus politiskos spēkus. Viņš bijis Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja vietnieks, Aizsardzības un iekšlietu komisijas loceklis un Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs.

2005.gadā Grīgs aizturēts aizdomās par nelegālu pieslēgumu dīzeļdegvielas vadam Polocka-Ventspils, nelikumīgu ieroču glabāšanu un mēģinājumu piekukuļot policistu. Viņš notiesāts par šaujamieroča nelikumīgu glabāšanu un munīcijas realizēšanas noteikumu pārkāpšanu ar trīs gadu nosacītu brīvības atņemšanu. Kukuļdošanas faktu pierādīt nav izdevies.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu