Skudru pūznī Mežaparkā atrod maisu ar baterijām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Neilgi pēc Lielās talkas kāda TVNET lasītāja Mežaparkā atradusi maisiņu ar vecām baterijām, kuras, viņasprāt, bijušas paredzētas, lai aizdedzinātu skudru pūzni. Mēslotāja nodomi ir miglā tīti, bet ir skaidrs - izmest baterijas tam neparedzētā vietā ir ļoti kaitīgi apkārtējai videi.

Sestdien cilvēki, spītējot laikapstākļiem, veltīja savu laiku un vāca atkritumus, lai padarītu vidi tīrāku. «Acīmredzams, ka ne visi cilvēki gatavi palīdzēt dabai un apkārtējai videi. Gluži pretēji - mēslojot viņiem paliek labāk,» raksta TVNET lasītāja.

Pastaigājoties pa Mežaparku, viņa ieraudzījusi skudru pūzni, kurā salikti zari un zem tiem - «vesels kalns vecu bateriju».

«Bija skaidrs, ka «Cūkmens/-e» izlēmis sadedzināt to visu kopā ar skudrām.

Ļoti skumji un žēl, ka iekšējā būtība cilvēkam liek uzvesties šādā cūciskā veidā, dzīvojot netālu no meža, kurā pats pēc tam pastaigājas,» uzsver sieviete.

Pat ja mēslotāji nebija domājuši aizdedzināt baterijas, tās satur veselībai bīstamas vielas - smagos metālus, tādēļ ir izmetamas speciālās šķirošanas kastēs, kas atrodas publiskās vietās - veikalos, degvielas uzpildes stacijās, kā arī skolās un citviet.

Jau ziņots, ka šogad Lielās talkas laikā tiek sakopts rekordliels skaits talkošanas vietu – gandrīz 2000 vietas Latvijā un arī Eiropā, kur mīt latviešu diaspora. Lielās talkas laikā iedzīvotāji bija atraduši pilnas alus pudeles un bruņurupuci, kā arī no upes izvilkuši divus ledusskapjus.

Lielās talkas mērķis ir panākt, lai Latvija 2018.gadā būtu zaļākā valsts pasaulē. Šī tradīcija sākās 2008.gada 13.septembrī ar talku, kas bija iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā.

Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu