Pašvaldību vēlēšanās kandidē septiņi Saeimas deputāti un vairāki parlamenta darbinieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pašvaldību vēlēšanās kandidē astoņi Saeimas deputāti un vairāki parlamenta deputāti, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

(Papildināts virsraksts un 1.rindkopa, pievienota 5.rindkopa.)

No «Saskaņas» Liepājā ar pirmo numuru kandidē šī politiskā spēka parlamenta frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins, Jūrmalā - deputāts Ņikita Ņikiforovs, bet Daugavpilī sarakstā līderis ir parlamentārietis Andrejs Elksniņš.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts Rihards Eigims arī kandidēs Daugavpilī. Viņš ir politiskā spēka «Mūsu partija» saraksta līderis. Savukārt «No sirds Latvijai» frakcijas deputāts Romāns Mežeckis pieteikts pašvaldību vēlēšanām Jūrmalā ZZS sarakstā ar sesto numuru.

Savukārt vēlēšanās Rīgā piedalīsies deputāts Vilnis Ķirsis, kurš ir «Vienotības» saraksta līderis, kā arī parlamentārietis Mārtiņš Bondars, kurš ir Latvijas Reģionu apvienības un «Latvijas attīstībai» mēra kandidāts.

ZZS Rīgas mēra kandidāts ir politiķis Armands Krauzi, kurš kā savu nodarbošanos CVK mājaslapā norādīja Ministru prezidenta parlamentārā sekretāra pienākumus, bet viņš ir arī Saeimas deputāts. Rīgā kandidē vēl divi parlamentārie sekretāri - Jānis Eglīts (VL-TB/LNNK), kurš darbojās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kā arī Edgars Tavars (ZZS), kurš strādā Satiksmes ministrijā.

Ja Saeimas deputāts tiek ievēlēts pašvaldību domē, tad viņš zaudē parlamentārieša mandātu. Tomēr nākamgad Latvijā notiks Saeimas vēlēšanās, kur viņi varēs piedalīties.

Tāpat pašvaldību vēlēšanās kandidē arī 28 parlamenta darbinieki, kas galvenokārt ir deputātu palīgi vai frakciju konsultanti.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks šogad jūnija pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu