«Vienotības» noteiktās prioritātes pašvaldību vēlēšanām - drošība, izglītība un labklājība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gatavojoties jūnija sākumā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, «Vienotība» par savām prioritātēm ir noteikusi drošību, izglītību un labklājību, intervijā pastāstīja partijas valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs, piebilstot, ka katrā pašvaldībā šīm prioritātēm ir individuāli akcenti.

Drošība nozīmējot personiskā īpašuma aizsardzību un personiskās drošības garantēšanu, kas saistās ar valsts un pašvaldības sadarbības nodrošināšanu, ielu apgaismošanu un novērošanas kameru uzstādīšanu. «Tie ir konkrēti pasākumi, kas jānodrošina katrā pašvaldībā, lai cilvēks varētu droši pārvietoties pa ielām un nebaidīties tikt aplaupīts,» klāstīja Piebalgs.

Izglītības jomā svarīga esot iespēja iegūt vispārējo izglītību, bet ne mazāk svarīga - arī izglītības kvalitāte. «Tikai kvalitatīvas izglītības iegūšana dod nākotni bērniem. Katrā pašvaldībā uz vietas ir jālemj, kā panākt labāku vispārējo un profesionālo izglītību, kas palīdz atrast savu vietu dzīvē,» pārliecināts «Vienotības» vadītājs.

Savukārt labklājības jomā politiskais spēks par svarīgāko pašvaldību pienākumu uzskata palīdzēt trūcīgajiem un vientuļajiem iedzīvotājiem. «Katra pašvaldība šos uzdevumus, protams, veic savu finansiālo iespēju robežās. Ar labklājību «Vienotība» saista arī ceļu un infrastruktūras attīstību, kas ir būtiski stimuli visa veida mobilitātei, tai skaitā uzņēmējdarbībai,» skaidroja politiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu