«KPV LV» ar 120 kandidātiem piedalīsies kopumā 15 pašvaldību vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa dibinātā partija «KPV LV» ir sagatavojusi darbam pašvaldībās 120 partijas biedrus, vairumam no kuriem nav iepriekšējas politiskās pieredzes, un iesniegusi partijas sarakstus 15 pašvaldību vēlēšanām, informēja politiskajā spēkā.

Partija kandidēs Rīgā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, kā arī Jelgavas, Ogres, Saldus, Kuldīgas, Garkalnes, Carnikavas, Ķekavas, Limbažu, Burtnieku un Alojas novadā.

Rīgā ar pirmo numuru kandidēs parlamentārieša Kaimiņa palīgs, filosofijas doktors Atis Zakatistovs.

Partija vēlēšanām Ventspilī pieteikusi četrus kandidātus, tomēr deputāta Kaimiņa viņu vidū nav. Politiķis pagājušā gada vasarā izteicās, ka apsver iespēju kandidēt Ventspils domes vēlēšanās, lai ievēlēšanas gadījumā varētu pretendēt uz pilsētas domes priekšsēdētāja amatu.

Ventspilī no «KPV LV» saraksta ar pirmo numuru kandidēs pensionēts inženieris-ķīmiķis Ivars Jansons, kurš pazīstams ar to, ka aktīvi kritizējis Ventspils domes vadību par to, ka tā, viņaprāt, nerisina vides piesārņojuma problēmas Ventspilī.

Politiskā spēka paziņojumā teikts, ka, izvirzot sarakstu Ventspilī, partija «KPV LV» principiāli nostājas «pret Aivaru Lembergu kā simbolu Latvijas politiskās vides korupcijai».

Pašvaldību programmās partija ir piedāvājusi risinājumus četrās jomās, kas pašlaik nodokļu maksātājiem ir vissvarīgākās, norāda politiskā spēka pārstāvji. Pirmkārt, «KPV LV» pieprasa atklāt un vērtēt informāciju par komunālajiem maksājumiem un nekustamo īpašumu nodokli, kuru nekontrolētais pieaugums rada iedzīvotājos izmisumu, pausts paziņojumā presei.

«Otrkārt, «KPV LV» saprot iedzīvotāju sašutumu par izšķērdību iepirkumos un pašvaldību uzņēmumu pārvaldībā, tādēļ piedāvā ieviest virkni taupības pasākumu. Partija piedāvā izvirzīt par prioritāti sociālo programmu un pakalpojumu sniedzēju finansējuma palielināšanu, pārvērtējot attīstības projektu nepieciešamību,» skaidro partijas pārstāvji.

Treškārt, partija piedāvā vienkāršot noteikumus un procesus, lai nodokļu maksātājiem nerastos apjukums par pašvaldību prasībām un iedzīvotāji bez starpniekiem spētu saprast, kas no viņiem tiek sagaidīts. «KPV LV» apņemas ieviest jaunu standartu iedzīvotāju iesaistei pašvaldību lēmumu pieņemšanā, tādējādi mazinot nolemtības sajūtu, kas rodas, redzot, kā, pretēji sabiedrības nostājai, attīstības projektos slepeni tiek lobētas atsevišķu indivīdu vai organizāciju intereses, pauž tās pārstāvji.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu