Latvijas un sabiedroto karavīri trenējas kaujas mācībās «Summer Shield XIV»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/latvijas_armija

Mācībās «Summer Shield XIV» Latvijas un sabiedroto valstu karavīri trešdien trenējās ķīmiskā piesārņojuma likvidēšanā, kā arī mehanizētu spēku pretuzbrukuma atvairīšanā, portālu TVNET informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Trešdien, 26.aprīlī, Ādažu poligonā norisinājās starptautisko mācību «Summer Shield XIV» viesu un mediju diena, kuras laikā klātesošie varēja vērot mācību norisi.

Foto: flickr.com/photos/latvijas_armija
Foto: flickr.com/latvijas_armija

Jau ziņots, ka no 17.līdz 30.aprīlim Ādažu poligonā un pieguļošajās teritorijās norisinās starptautiskās mācības «Summer Shield XIV», kuru mērķis ir trenēt kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma spēju integrēšanu bataljona un brigādes līmeņa aizsardzības operācijās.

Foto: flickr.com/latvijas_armija

Šogad mācībās «Summer Shield XIV» tiek trenētas plaša spektra kaujas atbalsta spējas – artilērijas, pretgaisa aizsardzības, izlūkošanas, aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem, kaujas inženieru un konstrukcijas inženieru un prettanku spējas. Mācībās prasmes uzlabo arī apvienotā uguns atbalsta priekšējie novērotāji un gaisa atbalsta kontrolieri, kā arī Medicīnas rota un transportēšanas apakšvienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu