Vienā no Zolitūdes civillietām piesaka noraidījumu tiesas sastāvam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vidzemes apgabaltiesā šodien pieteikts noraidījums tiesas sastāvam Zolitūdes traģēdijas civillietā, kurā 2015.gada beigās Rīgas apgabaltiesa par labu diviem cietušajiem piedzina 300 000 eiro, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Pieteikumu tiesā iesniedza atbildētāja SIA «Homburg Zolitude», jo esot radušās šaubas par tiesnešu objektivitāti šajā lietā. Lietas izskatīšana šodien atlikta līdz nākamā gada 13.februārim.

Uzņēmuma pārstāvis, advokāts Lauris Rasnačs aģentūrai LETA nekomentēja šādu faktu, atsaucoties uz to, ka lieta tiek skatīta slēgtā sēdē.

2015.gada nogalē apgabaltiesa traģēdijā cietušo Edgara Čerņenoka un Valerijas Valentīnas Mizulas prasību apmierināja daļēji, proti, nolēma, ka SIA «Maxima Latvija» un SIA «Homburg Zolitude» jāmaksā viņiem kopumā 300 000 eiro. Par labu katram no abiem prasītājiem no atbildētājiem tika piedzīti 75 000 eiro, tātad kopumā 300 000 eiro. Prasība pret SIA «Tineo» tika noraidīta.

Traģēdijā cietušās Oksanas Vilsones prasība tika noraidīta.

Līdzīgu civillietu iztiesāšanas turpinās vēl citās Latvijas tiesās.

Savukārt pērn rudenī tapa zināms, ka «Maxima» un «Tineo» ir vienojušās ar Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvjiem par katru bojāgājušo ģimenes locekli izmaksāt 100 000 eiro atbalstu ģimenēm, un šāda atbalsta sniegšana ģimenēm jau sākta. Pirmās vienošanās tika parakstītas ar ģimenēm, kuras pārstāv advokāts Aldis Gobzems. Vienošanās piedāvājums attiecas uz visām bojāgājušo ģimenēm, kuras pārstāv arī citi advokāti.

«Maxima Latvija» vadītājs Andris Vilcmeiers iepriekš skaidroja, ka

uzņēmums nolēmis izmantot vienošanos, jo ilgstošās tiesvedības nevienam nenāk par labu. Vienošanās tās ļaus izbeigt.

Gobzems toreiz skaidroja, ka tiesvedības turpināsies pret «Homburg Zolitude» un pārējām personām un tiks uzturētas prasības arī pret «Maxima», ja atsevišķi klienti vienošanos nevēlēsies parakstīt.

2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Paralēli civillietām par kompensāciju piedziņu no juridiskām personām tiesa skata arī krimināllietu, kurā apsūdzēti ēkas projekta autori un atbildīgās amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu