Mūrniece uzsver ASV militārā klātbūtnes izšķirošo lomu Baltijas reģionā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) nepārtraukta militārā klātbūtne Baltijas valstīs ir izšķiroša, lai stātos pretī reģiona drošības izaicinājumiem, Vašingtonā tiekoties ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Polu Raienu uzsvērusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

«Mēs ļoti augstu novērtējam NATO spēku stiprināšanu Baltijas reģionā, nosūtot kaujas grupas. Bet mums ir svarīga Amerikas Savienoto Valstu nepārtraukta rotējošā militārā klātbūtne Latvijā. Kremļa agresīvā uzvedība ir drauds mūsu reģionam,» uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece teica, ka Latvija ir spērusi milzu soļus savu aizsardzības spēju stiprināšanai, un 2018.gadā valsts aizsardzībai tiks piešķirti divi procenti no iekšzemes kopprodukta. Sabiedroto klātbūtne ir atturēšanas politikas pamats. Saeimas priekšsēdētāja pateicās ASV un spīkeram Raienam personīgi par stingro un nemainīgo atbalstu Baltijas valstu drošībai.

Šodien izšķiroša nozīme ir spēcīgai Eiropai, spēcīgai NATO un stiprām transatlantiskajām saitēm. ASV un Eiropai jābūt vienotām cīņā pret kopīgajiem izaicinājumiem - terorismu, militārajiem draudiem un hibrīddraudiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja sarunā ar Ārlietu komitejas Eiropas apakškomitejas priekšsēdētāju Ronu Džonsonu.

Tiekoties ar Baltijas valstu atbalsta grupas līdzpriekšsēdētāju Džonu Šimkus, Mūrniece uzsvēra, ka Baltijas valstu prioritāte ir drošība. Ir svarīgi attīstīt arī sadabību stratēģiskās komunikācijas un kiberaizsardzības jomā, kā arī hibrīdapdraudējumu novēršanai. Latvijā darbojas NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs, un mūsu sabiedrotie augstu novērtē centra ekspertīzi, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu