Latvijas dalību ES par pozitīvu vērtē mazāk nekā puse valsts iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES) par pozitīvu vērtē mazāk nekā puse valsts iedzīvotāju, liecina jaunākā Eiropas Parlamenta (EP) Eirobarometra aptauja.

Martā veiktajā aptaujā noskaidrots, ka Latvijas dalību ES par labu lietu uzskata 45% iedzīvotāju, kas ir par trim procentpunktiem mazāk nekā pirms gada. ES kopējie rādītāji liecina, ka kopumā ES iedzīvotāji uzskata, ka viņu valstu dalība es ir laba lieta - tā norādīja 57% ES dzīvojošo.

Latvijas kaimiņvalstu - Lietuvas un Igaunijas - iedzīvotāju vērtējums ir pozitīvāks, pārsniedzot ES vidējo rādītāju. Lietuvā dalību ES par labu lietu uzskata 65% iedzīvotāju, bet Igaunijā, kas jūlijā pārņems prezidentūras ES Padomē stafeti, - 67% aptaujāto.

Pretēju viedokli Latvijā izteica 10% iedzīvotāju. Šis rādītājs kopš 2016.gada nav mainījies. Visu ES valstu vidū dalību organizācijā negatīvi vērtē 14% iedzīvotāju.

Taču 44% iedzīvotāju domā, ka valsts dalība ES nav ne laba, ne slikta. Gada laikā šādi domājošu cilvēku īpatsvars pieaudzis par trim procentpunktiem. Visu ES valstu vidū šādu viedokli pauda katrs ceturtais iedzīvotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu