Rīgas 1.slimnīcā maijā notiks atvērto durvju dienas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas 1.slimnīcā maija piektdienās notiks atvērto durvju dienas. Atvērto durvju dienas notiks maija piektdienās - 12.maijā, 19.maijā un 26.maijā plkst.12.

12 cilvēku grupām, iepriekš piesakoties, tiks piedāvāta pusotru stundu gara ekskursija pa slimnīcas Radioloģiskās diagnostikas klīniku, operāciju bloku, endoskopijas nodaļu un stacionāru. Būs iespējams apskatīt izremontēto stacionāra nodaļu, redzēt, kādās palātās tiek ārstēti pacienti. Novērtēt slimnīcā strādājošā medicīnas personāla darba apstākļus. Redzēt, kā darbojas un kādas iespējas piedāvā jaunā diagnostiskā aparatūra un dzirdēt speciālistu komentārus par slimību ārstēšanas metodēm.

Piemēram, speciālisti parādīs vienu no Latvijā modernākajiem datortomogrāfiem. Būs iespējams darba procesā redzēt magnētiskās rezonanses iekārtu, kurai pēc jaudas un aprīkotās programmatūras nav līdzīgas visā Baltijā. Par šīs unikālās aparatūras iespējām stāstīs radiogrāfere Rasma Afremoviča un radiologs diagnosts Ilona Kapeika.

Interesentiem būs iespēja apmeklēt operāciju bloku, redzēt «Carl Zeiss» augstas izšķirtspējas mikroskopu, ko izmanto neiroķirurģiskām operācijām. Tāpat būs iespēja redzēt operāciju zāli un aprīkojumu, uz kura strādā traumatologi ortopēdi un zāli, ko izmanto urologi, veicot operācijas ar Holmija lāzeru vai izmantojot 3D tehnoloģijas. Operāciju bloka vadītāja Zane Tīcmane sniegs informāciju un atbildēs uz visiem apmeklētājus interesējošiem jautājumiem, izrādīs vēsturiskos un modernos instrumentus, kurus izmanto mazinvazīvu operāciju veikšanai.

Savukārt intensīvās terapijas nodaļā varēs apskatīt aprīkojumu, kas nepieciešams, lai uzturētu cilvēka dzīvības funkcijas.

Pierakstīties iespējams pa tālruni 67366475 vai elektroniski-infodienas@1slimnica.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu