Policija palīdz bāriņtiesai atrast divus mēnešus vecu zīdaini

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

27.aprīlī Brasas iecirkņa policistiem izdevās atrast divus mēnešus vecu zīdaini, kuru bērna māte slēpa no bāriņtiesas darbiniekiem. Palīdzību likumsargiem lūdza bāriņtiesas darbinieki.

Bāriņtiesas darbiniekiem veicot pārbaudi iepriekšminētās ģimenes dzīvesvietā, kurā aug divi bērni – divus mēnešus veca meitenīte un piecus gadus vecs zēns, māte atteicās sniegt informāciju par zīdainīša atrašanās vietu. Tādēļ bāriņtiesas darbinieki nolēma vērsties Valsts policijā. Policisti nekavējoties sāka bērna meklēšanu. Veicot operatīvas darbības, Valsts policijai izdevās meitenīti atrast.

Bērns tomēr tika atrasts pie mātes, kura stiprā alkohola reibumā kopā ar zīdaini bija izgājusi uz ielas. Veicot pārbaudi, tika konstatēts, ka sieviete bijusi 3,8 promiļu reibumā. Jāpiemin, ka zīdainis nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu veselības pārbaudi.

Šobrīd nav zināms, kur meitenīte atradusies brīdī, kad bāriņtiesas darbinieki veica pārbaudi konkrētās ģimenes dzīvesvietā. Valsts policijas un bāriņtiesas darbinieki pieņēma lēmumu no bērnudārza izņemt arī otru sievietes bērnu – piecus gadus veco zēnu. Zēns tika nogādāts sociālās aprūpes dienestā. Jāpiebilst, ka nevienam no bērniem netika konstatētas veselības problēmas.

Pret 1987.gadā dzimušo sievieti ir sāktas divas administratīvās lietvedības: par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu un par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā. Saistībā ar abiem pārkāpumiem tiek izteikts brīdinājums vai piespriests naudas sods līdz 140 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu