Latvijā 26 pašvaldībās nav nevienas audžuģimenes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vyacheslav Prokofyev / ITAR-TASS

Latvijā 26 pašvaldībās nav nevienas audžuģimenes, informēja Labklājības ministrijā (LM).

Visvairāk jeb astoņās pašvaldībās audžuģimeņu nav Rīgas reģionā, tostarp Babītes, Engures, Garkalnes, Mālpils, Ropažu, Saulkrastu, Sējas un Stopiņu novados, savukārt Latgales reģionā audžuģimeņu nav septiņās pašvaldībās - Ludzas, Varakļānu, Baltinavas, Krustpils, Rugāju, Aknīstes un Salas novadā. Trīs pašvaldībās audžuģimeņu nav Vidzemē, bet četrās - Zemgalē un Kurzemē.

Ministrijas viena no prioritātēm ir atbalsts audžuģimenēm, tāpēc kopš 29.marta iespēja saņemt psihologa konsultācijas tiek nodrošināta 26 Latvijas vietās, tāpat sāktas topošo audžuģimeņu apmācības un zināšanu pilnveides programmas.

LM informēja, ka no 1.maija audžuģimenēm, viesģimenēm, adoptētājiem un aizbildņiem arī pieejamas ģimeņu atbalsta grupas, tādējādi tiks nodrošināta vēl viena iespēja saņemt psiholoģisko un citu speciālistu palīdzību un konsultācijas.

Vienlaikus vasarā plānoti tradicionālie reģionālie audžuģimeņu salidojumi, kā arī no nākamā gada daļa no Latvijas audžuģimenēm būs specializētas, proti, tajās būs īpaši apmācīti cilvēki, kuri nodrošinās bērna vecumam, individuālajai attīstībai un sociālajām iemaņām atbilstošu aprūpi.

Tāpat, lai uzlabotu audžuģimeņu bērnu mutes veselību, trešdien LM parakstīja sadarbības memorandu ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūta Terapeitiskās stomatoloģijas klīnikas Bērnu nodaļu un RSU Zobārstniecības fakultātes Bērnu studentu klīniku.

Kā norāda LM, Latvijā šī gada sākumā bija 575 audžuģimenes, kurās atradās 1193 bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu