Četri bērni guvuši apdegumus, uzgāžot sev karstus šķidrumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī četri bērni guva apdegumus, uzgāžot sev karstus šķidrumus, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vidzemē kāda gadu veca meitene sev virsū uzgāza verdošu tējas krūzi, tādējādi gūstot augšstilba un apakšstilba termiskus apdegumus. Meitenīte tika nogādāta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā.

Savukārt Kurzemē kāda gadu un trīs mēnešus veca meitenīte aizķēra uz galda malas stāvošu katlu ar verdošu ūdeni. Bērnam šķidrums uzlija uz kājām, tāpēc tika gūti abu apakšstilbu termiski apdegumi.

Tāpat Zemgalē karstu krūzi ar ūdeni sev virsū uzlēja kāda astoņus gadus veca meitene, kura guva augšstilbu apdegumus, bet Vidzemē kāda 14 gadus veca meitene sev klēpī ielēja karstu tēju un arī guva augšstilba termisku apdegumu.

Tāpat Rīgas reģionā kāds 18 gadus vecs vīrietis izlēja karstu eļļu, tādējādi gūstot abu pēdu termiskus apdegumus.

Mediķi atgādina, ka apdeguma gadījumā pēc iespējas ātrāk jāsāk apdeguma vietu dzesēt zem vēsa tekoša ūdens vismaz desmit minūtes.

Kopumā NMPD pagājušajā diennaktī saņēma 1113 izsaukumus, no kuriem 162 bija saistīti ar dažādām traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu