Pazemes stāvvietas ugunsgrēkā sadegušā auto īpašniekam atlīdzībā izmaksā € 16 500

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Apdrošinātājs «Gjensidige» pazemes stāvvietas ugunsgrēkā Rīgā sadeguša auto īpašniekam atlīdzībā izmaksājis 16 500 eiro, pavēstīja «Gjensidige» Latvijas filiāles Mārketinga nodaļas vadītāja Madara Mangina.

Viņa norādīja, ka aprīļa otrajā pusē Rīgā, Salnas ielas daudzdzīvokļu mājas pazemes autostāvvietā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kur 25 kvadrātmetru platībā dega trīs vieglās automašīnas un notika visu mājas iedzīvotāju evakuācija. Tostarp viens no negadījumā cietušajiem automobiļiem bija apdrošināts «Gjensidige».

«Apdrošināšanas atlīdzībā ietilpa izmaksas, kas aprēķinātas par zaudējumiem, kuri radušies automobiļa degšanas rezultātā. Tajā pašā dienā, sadegušo automašīnu «Honda», kurai bija iegādāta KASKO apdrošināšanas polise, notikuma vietā apskatīja «Gjensidige» Latvija eksperti, lai novērtētu radušos bojājumus. Ekspertīzes laikā tika secināts, ka automašīna nav atjaunojama, jo ir pilnībā izdedzis salons, kā arī karstuma rezultātā smagi cietusi automašīnas virsbūve,» sacīja «Gjenisidige» Latvijas filiāles Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Dāvids Lēvalds.

Kompānijā atzīmēja, ka šogad ir pieteikti kopumā 2418 KASKO gadījumi un «Gjensidige» Latvija automobiļu īpašniekiem kopā izmaksājusi vairāk nekā divus miljonus eiro, kas ir gandrīz tikpat, cik šajā pašā laika periodā pērn. Pērn apdrošināšanas kompānijā tika pieteikti 7730 KASKO gadījumi, bet atlīdzībās tika izmaksāti vairāk nekā septiņi miljoni eiro.

20.aprīlī plkst.6.48 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu par ugunsgrēku deviņstāvu dzīvojamā mājā, kuras pagrabstāvā dega trīs vieglās automašīnas. Rezultātā sadega divas «Mercedes Benz» un viena «Honda» markas automašīna. Policija pieļauj, ka aizdegšanās sākās no «Mercedes Benz» markas automašīnas, kurai bija Vācijas numurzīmes, tomēr precīzu apstākļu noskaidrošanai sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu