Dzintars: VL-TB/LNNK nodokļu reformas jautājumā koncentrējas uz savu vēlētāju prioritātēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK nodokļu reformas jautājumā koncentrējas uz to, kas ir būtisks politiskā spēka vēlētājiem, šodien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Tādējādi nacionālā apvienība, strādājot pie nodokļu reformas, atšķirībā no partijas «Vienotība» ir izvēlējusies krietni atšķirīgu taktiku, nebremzējot tās īstenošanu, skaidroja politiķis.

VL-TB/LNNK ir panākusi, ka atvieglojumi par apgādājamajiem bērniem būs 250 eiro, kas esot krietni vairāk, nekā sākotnēji bija paredzēts. Demogrāfijas jomā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) panākta vienošanās par atbalstu, ka nākamā gada laikā jāīsteno «trešā bērna» politika, pavēstīja Dzintars.

Visu koalīcijas partiju, arī «Vienotības» pārstāvji piedalījās nodokļu reformas darba grupās un, ja izskan apgalvojums, ka piedāvājums ir nekvalitatīvs, tad tā ir visas koalīcijas kopīga atbildība, pauda nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs.

Reizē politiķis piebilda, ka nav pamata runāt par nekvalitatīvu dokumentu.

Kā ziņots, Finanšu ministrijas (FM) vadībā sagatavotais nodokļu reformas pamatnostādņu projekts šodienas valdības sēdē tiks skatīts, taču «Vienotība» to neatbalstīs vai arī nepiedalīsies konkrētajā balsojumā.

Kā šodien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes sacīja Kučinskis, tikšanās laikā tika daudz runāts «par vienotu un nevienotu izpratni» saistībā ar izstrādāto plānu. Galu galā reformu plāns šodien valdībā tiks skatīts, taču «Vienotība» tiek aicināta sēdes laikā konkrēti fiksēt jautājumus, par kuriem nepieciešamas papildu diskusijas, lai koalīcijas partneriem tie būtu skaidri.

Smiltēns žurnālistiem pastāstīja, ka «Vienotības» ministri reformu plānu šodien vai nu neatbalstīs vai arī nepiedalīsies balsojumā par to.

Kā vienu no līdz galam neatrisinātajiem nodokļu reformas punktiem Smiltēns minēja, piemēram, neskaidro veselības aprūpes finansējuma avotu. Viņš uzsvēra, ka «Vienotība» nav gatava virzīt uz Saeimu tāda nodokļu plāna projektu, kas ir balstīts «uz ticību», nevis uz reāliem aprēķiniem.

Kā ziņots, «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa jau vakar atzina, ka «Vienotība» neatbalstīs nodokļu reformas pamatnostādnes, kamēr tās nebūs kvalitatīvi izstrādātas. Vienlaikus gan Āboltiņa, gan «Vienotības» līderis Andris Piebalgs pauda, ka «Vienotība» atbalsta šo valdību.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu