Prezidents aicina jauno paaudzi uzņemties atbildību, lai Latvija pastāvētu mūžam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter @Rigas_pils

Jaunajai paaudzei šodien jāuzņemas atbildība par to, lai Latvija pastāvētu mūžam, un tā būtu droša un plaukstoša mājvieta visiem, uzrunājot sanākušos liepājniekus uz Neatkarības atjaunošanas dienai veltīto militāro parādi, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Jaunajai paaudzei šodien jāuzņemas atbildība par to, lai Latvija pastāvētu mūžam, šādu vēlējumu izteica prezidents.

«Likteņa līkloči Latviju veduši cauri daudzām krustcelēm, un ļaužu likteņi savijušies līdz ar tiem. Līdzās mums, kam Atmodas sarkanbaltsarkano karogu jūra un janvāra barikāžu kopības uguns vienmēr liksies vēl tikai vakardiena, jau ir izaugusi jauna paaudze. Paaudze, kurai 4.maijs vēstures grāmatās ir tikpat sens kā 18.novembris un kura tā laika notikumus uzzina no vecāku un vecvecāku atmiņām un stāstiem. Jaunajai paaudzei šodien jāuzņemas atbildība par to, lai Latvija pastāvētu mūžam! Lai Latvija būtu drošas un plaukstošas mājas mums visiem,» sacīja prezidents.

Valsts prezidents iestāda pirmo Latvijas valsts simtgades ozolu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien Nīcā iestādīja pirmo ozolu, akcijas «Apskauj Latviju» ietvaros atklājot Latvijas valsts simtgades svinības.

«Ozols Latvijā izsenis ir bijis vīrišķības un spēka simbols. Tādēļ arī mēs šodien stādām ozolus mūsu Latvijai, esam gatavi sargāt mūsu zemi un strādāt tās labā. Tā ir mūsu dāvana Latvijai simtgadē,» uzsver Raimonds Vējonis.

«Īpaši svarīgi šajā akcijā iesaistīt jauno paaudzi. Mūsu bērni un bērnu bērni būs tie, kuri redzēs šos ozolus izaugam.

Rūpēsimies par tiem, tāpat kā mēs strādājam savu tuvāko cilvēku un savas tēvzemes labā! Tikai mēs kopā varam stāvēt Latvijas sardzē,» svinīgajā pasākumā teica Valsts prezidents.

Akcijas «Apskauj Latviju» gaitā valsts simtgades ozoli tiks stādīti 45 Latvijas pierobežas pašvaldību teritorijā. Valsts prezidents ozolus stādīs arī Liepājā, Rēzeknes novada Bekšos, kā arī Daugavpilī.

Jau ziņots, ka šodien Latvijā ar vairākiem pasākumiem tiek atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 27.gadadiena, kā arī Latvijas valsts simtgades svinības šodien tiks atklātas ar akciju «Apskauj Latviju» un Baltā galdauta svētkiem.

4.maijs ir oficiāla valsts svētku diena, jo minētajā datumā 1990.gadā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju «Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu»

un pēc gadu desmitiem Padomju Savienības sastāvā Latvija atkal kļuva par brīvu un neatkarīgu valsti.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu