4.maija pasākumus 11.novembra krastmalā apmeklējuši aptuveni 50 000 cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, 4. maijā, 11.novembra krastmalā notiekošos pasākumus apmeklēja apmēram 50 000 iedzīvotāju, informēja Rīgas domē.

11.novembra krastmalā ceturtdien svētku pasākumi norisinājās visas dienas garumā. Krastmalā rīdzinieki un pilsētas viesi vēroja gan koncertprogrammu «Pavasaris. Roks. Daugava», gan uguņošanas starptautiskās sacensības.

Svētku dienā cilvēki apmeklēja arī pasākumus pie Brīvības pieminekļa, Vērmanes dārzā, Brīvības bulvārī, pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa, kā arī kultūras centros, muzejos, kinoteātrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un citviet pilsētā.

Ceturtdien galvaspilsētā notika pasākumi, kuri, pēc domes vēstītā, jau kļuvuši par svētku tradīciju - kompozīcijas «Ziedu Latvija veidošana, Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē un koncerts pie Brīvības pieminekļa, Latvijas filmu maratons kinoteātrī «Splendid Palace» un pasākums Vērmanes dārzā. Šogad svētku programmā bija arī vairāki līdz šim nebijuši pasākumi - Tautastērpu gājiens «Uzvelc savu tautas tērpu par godu Latvijai!», Brīvības bulvāra svētki, Latvijas simtgades svinību atklāšanas akcija «Apskauj Latviju» un citi, kuru dalībnieki bija, sākot no bērniem un beidzot ar senioriem.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijā ar vairākiem pasākumiem tika atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 27.gadadiena. Tika atklātas arī Latvijas valsts simtgades svinības ar akciju «Apskauj Latviju» un Baltā galdauta svētkiem.

4.maijs ir oficiāla valsts svētku diena, jo minētajā datumā 1990.gadā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju «Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu» un pēc gadu desmitiem Padomju Savienības sastāvā Latvija atkal kļuva par brīvu un neatkarīgu valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu