Vējonis atkārtoti aicina apsvērt pilsonības iegūšanas iespēju (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzrunā konferencē «Ceļā uz Latvijas valsti. Latgales simtgades kongress. Tautu forums Daugavpilī» aicināja iedzīvotājus apsvērt pilsonības iegūšanas iespēju.

Vējonis uzsvēra, ka tieši tautu vēlme pēc brīvības bija tā, kuras dēļ beidza eksistēt padomju okupācija. Mazākumtautībām, prezidenta ieskatā, bija ļoti lieli nopelni Latvijas neatkarības atjaunošanā, jo cilvēkus vienoja kopīga cīņa par mums svarīgām vērtībām - Latviju un brīvību.

Vējonis akcentēja, ka valsts vislielākā bagātība ir tās cilvēki, tādēļ ir ļoti svarīgi, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs justos tai piederīgs neatkarīgi no savas tautības vai reliģiskās pārliecības.

Izmantojot iespēju, prezidents aicināja tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēl nav Latvijas pilsoņi, apsvērt pilsonības iegūšanu.

«Jo īpaši svarīgi, lai vecāki reģistrētu savus dzimušos bērnus Latvijas pilsonībā. To izdarīt ir ļoti vienkārši. Esmu pārliecināts, ka ir laiks beigt piešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem bērniem,» sacīja amatpersona.

Prezidents ir pārliecināts, ka Latvijas iedzīvotāju dažādība ir mūsu spēks un bagātība. «Starp pasaules mēroga slavenībām, ar kurām Latvija vienmēr ir lepojusies, ir visu Latvijā dzīvojošo tautu pārstāvji,» teica Vējonis, pasakoties daudzajām mazākumtautību biedrībām un mākslinieciskajiem kolektīviem, kuri ar savu entuziasmu ikreiz bagātina mūsu dziesmu un deju svētkus.

«Esot daudzveidīgi, varam būt atvērtāki pārējai pasaulei un izmantot visu jauno un progresīvo, ko tā piedāvā. Cienīsim viens otru mūsu dažādībā un visi kopā godāsim mūsu dzimteni Latviju,» aicināja Vējonis.

Kā ziņots, Vējonis jau iepriekš nāca klajā ar iniciatīvu, ka Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem būtu jākļūst par Latvijas pilsoņiem līdz ar piedzimšanas brīdi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu