DP: Krievija ir devusi naudu tā dēvētās «uzvaras dienas» pasākumiem Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī šogad esam ieguvuši informāciju, ka atsevišķiem tā dēvētās «uzvaras dienas» pasākumiem un to organizatoriem ir novirzīts Krievijas finansējums, kas norāda, ka tā mērķtiecīgi mēģina uzturēt šo svētku vērienīgumu un radīt iespaidu par to popularitāti Latvijā, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

Kopumā DP rīcībā esošā informācija neliecina, ka šo pasākumu laikā tiktu mērķtiecīgi plānotas kādas provokācijas. Arī pretēji noskaņotās grupas, kas pieteikušas atsevišķus pasākumus, atradīsies samērā tālu viena no otras. Līdz ar to šo pasākumu dalībnieku savstarpējās verbālās vai fiziskās konfrontācijas risks ir zems, sacīja DP priekšnieks.

Vienlaikus ir jāņem vērā, ka atlicis mēnesis līdz pašvaldību vēlēšanām, tāpēc nevar izslēgt priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumus, atzīmēja Mežviets, piebilstot, ka Valsts policija attiecīgi reaģēs uz šādiem pārkāpumiem. Mežviets arī piebilda, ka nevar izslēgt konfliktus, ko cilvēki izraisa alkohola reibumā.

Šīs dienas pasākumos apmeklētāji mēdz būt smagā reibumā un mēģina aizskart garāmgājējus, varbūt pat provocēt likumsargus,

viņš skaidroja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu