Iepriekšējā parlamenta sesijā Saeimas deputāti administratīvi sodīti sešas reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iepriekšējā parlamenta sesijā Saeimas deputāti tika administratīvi sodīti sešas reizes, liecina parlamentam sniegtā informācija.

Vienam no deputātiem - Askoldam Kļaviņam (ZZS) - piemēroti divi brīdinājumi. Abi lēmumi par sodiem stājušies spēkā 14.februārī. Kļaviņš pārkāpis Rīgas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošos noteikumus. Par šo pašu noteikumu pārkāpumiem brīdinājums izteikts arī parlamentārietim Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK).

Savukārt deputātam Igoram Zujevamm (S) piemērots naudas sods par ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu.

Vēl divi parlamentārieši sodīti par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Jānim Urbanovičam (S) bija jāmaksā naudas sods par pārkāpumu, kas saistīts ar braukšanas ātruma, distances vai intervāla neievērošanu, bet Jurim Viļumam (LRA) izteikts brīdinājums par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Sodīto deputātu skaits iepriekšējā, ziemas sesijā, nav palielinājies - iepriekšējā apkopojumā bija informācija par sešiem administratīvi sodītiem deputātiem.

Šāds apkopojums par deputātu pārkāpumiem iesniegts Saeimai, jo pērn maijā parlaments pieņēma Satversmes grozījumus, atsakoties no parlamentāriešu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos. Pašreizējā kārtība nosaka, ka reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu